Cartell i primers detalls de Sitges 2019 amb una trobada amb Àngel Sala

L'atmosfera de 'Mad Max' envaeix un Sitges 2019 post-apocalíptic. La 52a edició del Festival mirarà cap al fantàstic de 1979 i recuperarà títols de la exploitation italiana de ciència ficció. Sitges 2019 respira pols del desert i ferro rovellat. La propera edició del certamen -que se celebrarà entre el 3 i el 13 d'octubre- celebrarà el 40 aniversari de Mad Max. Salvatges d'autopista, de George Miller. Una efemèride que ha inspirat el cartell, una retrospectiva i el llibre oficial del Festival, i que impregnarà Sitges durant onze dies.
Cartell-Sitges-2019
photo_camera Cartell Sitges 2019

Dimarts 23 de juliol a la tarda els fans del gènere fantàstic i de terror tenen una trobada al Soho House de Barcelona per parlar de les novetats de Sitges 2019 on Àngel Sala, director del festival, desvetllarà algun secret que segur que us donarà moltes ganes de visitar Sitges a l'octubre.

En les últimes edicions, el Festival ha apostat per l'impuls en l’organització d’activitats d’indústria dirigides als acreditats i professionals presents al certamen.  Sota el paraigua del Sitges Film Hub, en l’anterior edició del Festival es van acollir 33 activitats, entre taules rodones, activitats de mentoring i trobades amb convidats del Festival. Més de 1.800 assistents van ser presents a les activitats on també es van presentar 36 projectes en diverses sessions de pitch.

El Sitges Pitchbox, activitat que presenta set projectes de llargmetratge de ficció de gènere fantàstic en una defensa de pitch, celebra aquest any la seva cinquena edició. L’activitat compta amb la participació d’una personalitat rellevant del sector audiovisual que serà anunciat pròximament. La presentació de projectes es realitza mitjançat la plataforma de l’entitat coorganitzadora Filmarket Hub. El període de presentació de projectes es mantindrà obert entre el 24 de juliol i el 21 d’agost.

També celebra el seu cinquè aniversari el programa Blood Red Carpet que ho festejarà amb una edició especial. El programa, promotor del jove talent actoral del Festival i pioner a tot l’estat, selecciona dues joves actrius i dos joves actors que hagin demostrat una prometedora trajectòria al seu país d’origen. Amb motiu del cinquè aniversari, la Blood Red Carpet comptarà amb la presència d’un actor o actriu espanyol consolidat a escala internacional per acompanyar als candidats finalistes a assolir la mateixa projecció fora de les seves fronteres.

La iniciativa del Festival que busca acostar la literatura i el cinema Fantàstic, el Taboo’ks, presentarà en la seva tercera edició quatre obres literàries (novel·la, teatre, relat curt i novel·la gràfica o còmic) i un study-case d’un projecte en vies d’adaptació. El programa convida a productors interessats en els projectes amb la finalitat de promoure acords d’adaptació. L’activitat comptarà també amb una masterclass impartida per una personalitat significativa en tots dos sectors: el cinematogràfic i el literari. El termini de presentacions d’obres finalitza el 26 de juliol.

El Producers Meet Producers torna amb força en la seva cinquena edició. El programa de mentoring dirigit a joves productors celebra aquest any el seu tercer cas d’èxit on el curtmetratge A Little Taste, sorgit d’una anterior edició del programa, s’estrenarà a la Secció Oficial del Festival de Sitges 2019.

El Sitges Film Hub publicarà la seva agenda completa d’activitats al mes de setembre.

20 anys d’SGAE

Els Premis SGAE Nova Autoria, que organitzen conjuntament SGAE i la Fundació SGAE, celebren el vintè aniversari dins del Festival. Els curtmetratges finalistes que presenten les escoles de cinema de Catalunya es projectaran el al Cinema Prado i, a continuació, a l’espai Canyateca se celebrarà la resolució al millor guió, millor direcció i millor música original.

Per celebrar les dues dècades, SGAE, la Fundació SGAE i el Festival de Sitges preparen una retrospectiva dels guardons i una festa amb els guanyadors i els finalistes de tots aquests anys, les escoles i la indústria.

Màster UOC

Aquest any es gradua la primera promoció del Màster en Cinema Fantàstic i Ficció Contemporània, codirigit per la UOC i el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. La promoció, de tretze alumnes, culmina dos anys d’estudi sobre el cinema de gènere amb la realització de guions, projectes de recerca i el desenvolupament de programes de film literacy com a part de la seva formació.

S’obre ara una nova campanya de matriculació sota el lema “Busquem adeptes”, apel·lant als cinèfils i apassionats que vulguin aprofundir en els cànons del cinema fantàstic.

Concerts

Sitges 2019 també viurà un vespre dedicat a la música, amb els concerts de Hermann Kopp i Nightcrawler, el divendres 11 d’octubre a la sala New Ricky’s. El compositor alemany Hermann Kopp, al costat del músic Tamon Miyakita, actuarà per primera vegada al nostre país interpretant les composicions per als films de Jörg Buttgereit Nekromantik, Nekromantik 2 i Der Todesking.

La mateixa nit, sonarà el synthwave i el darksynth de l'univers sonor del grup Nightcrawler, inspirat en els sons de les bandes sonores de terror i les pel·lícules de ciència ficció, combinant aquests ingredients amb ritmes electrònics i atmosferes fosques.

Abonaments i acreditacions

Des del dilluns, 22 de juliol, a les 12h, que està activa la venda d’abonaments, packs i maratons per a Sitges 2019 a través del web del Festival.

També es poden adquirir les entrades per al concert de Hermann Kopp i Nightcrawler, amb aforament limitat, i pel qual no seran vàlides les acreditacions del certamen.

El termini de sol·licitud d’acreditacions de premsa i professionals s’inicia també el dilluns 22 de juliol a través del web del Festival.

Suport a la 52a edició

Un any més, el Festival agraeix el compromís de les entitats i empreses col·laboradores: Moritz (patrocinador principal), Obra Social “la Caixa” (partner  social) i Mistinguett Sparkling (patrocinador), Meliá Sitges (patrocinador i seu oficial), TR3SC (col·laborador), Deluxe (col·laborador), La Vanguardia (diari oficial) i TV3 (televisió oficial).

El Festival també amplia enguany el seu capítol de col·laboradors, entre els quals ja s’ha confirmat els acords amb SGAE, Fotogramas, Iberia, Renfe, Fnac, Ediciones Minotauro, Tr3SC, Cafés Candelas, Fundació Japó, Hong Kong Economic and Trade Office, IES Joan Ramón Benaprés Escola Hoteleria, Fundació PKU, CineAsia, Jet Entertainment, FX Animation i The Original Cha-Chá.

Sitges 2019 s’organitza gràcies a la implicació de l’Ajuntament de Sitges, de l’Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i compta amb el suport del Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales del Ministerio de Cultura y Deportes, la Diputació de Barcelona i del Carnet Jove – Departament de Benestar i Família.

Comentaris