03.08.2021 |
Territoris.cat

Mollerussa arrenca la programació dels actes com a Capital de la Sardana

El conseller de Cultura Santi Vila va presidir l'acte de proclamació de Mollerussa com a Capital de la Sardana, destacant que la dansa és civisme  

Marc Solsona i Santi Vila, s'incorporen a la primera rotllana de la festa.
Marc Solsona i Santi Vila, s'incorporen a la primera rotllana de la festa.
Mollerussa arrenca la programació dels actes com a Capital de la Sardana

Mollerussa va recollir aquest dissabte el relleu de la capitalitat sardanista de Calella, en el decurs de l'acte institucional que es va celebrar, a la també capital del Pla d'Urgell. Commemoració que va presidir el conseller de Cultura Santi Vila.

Calella lliura la bandera de capitalitat sardanistaEl responsable de cultura va destacar que sardana és civisme, cultura i país. També va felicitar Mollerussa com a primera Capital de la Sardana del territori de Lleida i les Capitals de la Sardana precedents.

En el seu parlament Marc Solsona, va recordar que la celebració no només és una activitat de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, sinó de tothom. Solsona va afegir que la sardana simbolitza molt bé què és Catalunya pels valors intrínsecs que té i que la sardana també permet mirar-nos a la cara quan ballem, i això diu molt de Catalunya i la seva gent.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va explicar que les Capitals de la Sardana són una xarxa de ciutats que fan país.

Les autoritat que participen en l'acteEl president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va reivindicar el simbolisme de la sardana, que és imprescindible perquè continuï viu l’esperit d’aquest país

L'organització de la capitalitat va designar a Jordi Agustí Piqué com a pregoner de la celebració, el monjo de Montserrat va remarcar que la sardana és paritària entre homes i dones i no exclou ningú.

El moment més emotiu de la festa va ser quan la Cobla Jove Mollerussa va fer sonar les primeres notes de la sardana dedicada a la capitalitat mollerussenca, obra del compositor Òscar Barqué.

L'acte també va tenir una secció en la qual es van lliurar els premis Capital de la Capital de la Sardana 5Sardana, que van recaure en el fotògraf de Vilanova de Bellpuig Marc Rovira, l’Aplec de Lleida, els Amics de la Sardana de Tàrrega, entre altres.

L'acte institucional es va traslladar del Teatre L'Amistat a la plaça de l'Ajuntament, on es va descobrir una placa commemorativa i es va fer una ballada de sardanes, que va interpretar la Cobla Jove Mollerussa.

Mollerussa arrenca la programació dels actes com a Capital de la Sardana
comentaris