04.08.2021 |
Territoris.cat

Mollerussa recollirà el relleu com a capital de la Sardana el 12 de març de 2016 a Calella

L'acte de signatura del protocol d'actuació ha estat presidit pel director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig.

Ll.Puig, V.Sallés, M.Solsona, J.Rucabado i M.París signen el protocol.
Ll.Puig, V.Sallés, M.Solsona, J.Rucabado i M.París signen el protocol.
Mollerussa recollirà el relleu com a capital de la Sardana el 12 de març de 2016 a Calella

Mollerussa ha signat el protocol d’actuació a seguir amb motiu del nomenament com a Capital de la Sardana 2016. L’acte de signatura, que ha estat presidit pel director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig, ha anat a càrrec de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; la presidenta de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, Mercè París; el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, i el coordinador de la Comissió Capital de la Sardana, Víctor Sallés.

La capital del Pla d’Urgell serà proclamada Capital de la Sardana en un acte oficial que tindrà lloc el proper 12 de març dia en què rebrà el testimoni de Calella, que ostenta aquesta distinció enguany, segons ha explicat Solsona, el qual ha indicat que per Mollerussa és un repte important per al qual “s’ha conjugat la voluntat civil i la política” amb l’objectiu que sigui el detonant per “generar el caliu i l’activitat necessària però amb la idea que perduri”.  Per la seva part, tant Joaquim Rucabado com Víctor Sallés han coincidit en assenyalar que “Mollerussa serà una capital de la sardana de referència” ja que compta amb un projecte ja definit que no es queda enrere respecte al de les tres anteriors capitals. D’altra banda, Mercè París ha agraït la confiança en el nomenament i ha manifestat la satisfacció d’encarar el repte que suposa a nivell organitzatiu. El director general de Cultura Popular, per la seva part, ha volgut ser present en l’acte per “encoratjar l’organització a triar endavant el projecte de Capital de la Sardana, amb el qual, segons ha dit, “s’ha aconseguit donar un tomb radical a la vivència de la sardana amb un format més modern, atrevit i innovador”.

L’acte del dia 12 de març forma part d’un calendari que ja té les activitats principals definides a través de protocol signat aquest matí. Entre aquestes activitats hi ha la presentació de la Guia d’Aplecs i Concursos i la cloenda del Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes, entre altres. A banda d’aquestes activitats, des de Mollerussa es treballarà buscant la implicació de tota la ciutadania per tal d’impulsar la capitalitat. Així un dels objectius és incidir en els centres educatius per amb l’objectiu de potenciar la creació d’una colla sardanista entre l’alumnat. També en aquest sentit, l’Escola Municipal de Música impartirà de cara el curs vinent classes de tenora i trompeta ampliant així l’oferta d’instruments amb l’objectiu de potenciar el coneixement de la sardana entre l’alumnat.

D’altra banda, l’alcalde ha donat a conèixer també la voluntat de cedir una nova seu social a l’Agrupació Sardanista de cara a l’any vinent en que Mollerussa ostentarà el títol de Capital de la Sardana i ha indicat que es treballarà per condicionar un espai en el Centre Sociocultural Germans Freixes Badia, a l’avinguda de la Generalitat.

Mollerussa recollirà el relleu com a capital de la Sardana el 12 de març de 2016 a Calella
comentaris