Cua d'Estiu va néixer el passat any amb la voluntat de divulgar la cultura i el patrimoni del Pla d'Urgell, un projecte que degut a la bona acollida del públic i de les institucions ha pogut donar continuïtat a la iniciativa, programant espectacles durant tot l'any. Adaptant-se a cada estació de l'any el projecte de Teatre de Butxaca i la productora la Gata Roja, ha fet possible traslladar la cultura i els espectacles als racons més emblemàtics del territori.
El divendres 15 de febrer la Cuejada d'Hivern inicia cicle amb un concert de música tradicional, que s'escenificarà a l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell a partir de les nou del vespre, un maridatge imaginari que faran possible Marcel Caselles i Heura Gaya. La música tradicional i d'arrels troba la semblança amb la cuina, utilitzant ingredients que fan possible plats adaptats als gustos i l'estètica de cada moment, el que als fogons serien nap i cols a la música podrien ser el ball pla, el contrapàs o la jota.
Per aquest motiu la Cuejada d'Hivern, convida al públic a degustar tres nous plats fets amb ingredients que ja posaven a l'olla els nostres avis.
Marcel Casellas és i ha estat un dels més prolífics innovadors en el camp de l'arrel. Ja com a músic i, més tard, artífex de la històrica Orquestrina La Galana fins a les propostes més arriscades dels darrers temps, com a ideòleg, intèrpret i compositor (La principal de la Nit So insistent o la Cobla Catalana dels Sons Essencials).
Heura Gaya, és de la generació de nous sonadors amb formació superior en música tradicional. Recent llicenciada en gralla per l'ESMUC i actualment cursant el superior de cant clàssic a la mateixa escola es dedica professionalment a la música tradicional i al seu ensenyament.