06.08.2021 |
Territoris.cat

Ensenyament ampliarà el curs vinent una línia de P3 en tres centres educatius de la demarcació de Lleida

Pel que fa a 1r d'ESO s'incrementaran grups als instituts Joan Oró i Josep Lladonosa de Lleida, al Terres de Ponent de Mollerussa i al de Guissona

Institut Terres de Ponent de Mollerussa.
A l'Institut Terres de Ponent de Mollerussa s'incrementaran els grups de 1r d'ESO
Ensenyament ampliarà el curs vinent una línia de P3 en tres centres educatius de la demarcació de Lleida

L'oferta inicial de P3 per al curs 2017-2018 a la demarcació de Lleida serà de 4.640 places i 188 grups, tres grups més dels oferts per Ensenyament en l'actual curs escolar. En concret, s'incrementaran línies a les escoles Teresa Bergada d'Alguaire, Maria-Mercè Marçal de Tàrrega i Garona de Vielha e Mijaran, segons han informat des del departament. La mesura respon a un cert increment dels naixements durant el 2014 a les comarques lleidatanes, en què van arribar als 4.033, respecte als 3.980 del 2013, mentre a partir del 2015 ja es consolida una davallada de la natalitat.

Les escoles que es beneficiaran d'una línia més de P3 són la Teresa Bergada d'Alguaire, la Maria-Mercè Marçal de Tàrrega i la Garona de Vielha e Mijaran

Pel que fa a 1r d'ESO, l'oferta inicial per al curs vinent serà de 4.703 places i s'incrementaran grups als instituts Joan Oró i Josep Lladonosa de Lleida, al Terres de Ponent de Mollerussa i al de Guissona. Com a principals novetats pel curs escolar 2017-2018 a la demarcació, destaquen la creació d'un nou institut de dues línies al municipi d'Alpicat i la transformació de l'escola Torre Queralt de Lleida en un institut escola d'una línia.

La ràtio serà de 25 alumnes a P3 i es reduirà a 22 en els grups de P3 i P4 de les 18 escoles de màxima complexitat del territori (13 a la ciutat de Lleida i 5 a la resta del territori). Pel que fa a l'ESO, la ràtio serà de 30 alumnes a 1r d'ESO i es reduirà a 27 als 7 instituts de màxima complexitat del territori (5 a la ciutat de Lleida i 2 a la resta de la demarcació).

Ensenyament ampliarà el curs vinent una línia de P3 en tres centres educatius de la demarcació de Lleida
comentaris