18.02.2019 |
Territoris.cat

Les 'Caminades per la Pau' arriben de Síria al Palau d'Anglesola

El Palau d'Anglesola s'afegeix a la desena de ciutats espanyoles que celebraran la marxa i que finalitzaran el 23 de juny.

Vista aèrea del Palau d'Anglesola (DIputació de Lleida)
Vista aèrea del Palau d'Anglesola (DIputació de Lleida)
Les 'Caminades per la Pau' arriben de Síria al Palau d'Anglesola

El proper dimecres 13 de juny passaran pel Palau d'Anglesola un centenar de nois i noies sirians. Són persones migrants i refugiades que viuen en diferents països d'Europa i, un cop a l'any, es troben per caminar. Aquesta iniciativa té el seu origen en moments anteriors a la guerra, quan tenien el costum de fer  unes caminades per la pau acompanyats del jesuïta Frans Van Der Lugh que, malauradament, va morir assassinat a Síria el 2014. Amb l'actual situació, i trobant-se dispersos per Europa, es retroben i ho recorden un cop a l'any fent algun itinerari que serveixi de lloc de trobada, de fraternitat, de celebració i de reivindicació del dret d'acollida i integració.

Enguany fan el camí ignasià, mig en autocar mig a peu. I per això, el dimecres dia 13 de juny faran a peu el Palau d'Anglesola-Verdú. Arribaran al Palau en autocar a les 9.00 h per fer camí i alguns representants de l'Associació Amics del Camí del Palau d'Anglesola els rebran a la Plaça Generalitat. A més, alumnes de l'Escola Arnau Berenguer cantaran cançons per desitjar-los un bon camí.

Camins d'Hospitalitat és una proposta de compromís d'acollida, una activitat que reivindica la plena integració social, laboral i educativa de les persones migrades

Qui vulgui unir-se a aquesta iniciativa d'acollida, participació i inclusió social, poden acudir dimecres 13 de juny a les 9.00 h a la plaça de la Generalitat per rebre aquest grup de persones refugiades, i podran acompanyar-les uns quilòmetres direcció Verdú. Des de Lleida s'hi afegiran una cinquantena de persones.

Comentarios