23.09.2019 |
Territoris.cat

La Fita alta Madness destinarà les recaptacions a dues malalties minoritàries

La pujada a la Fita alta de Sidamon en la primera cursa vertical del Pla d'Urgell
La pujada a la Fita alta de Sidamon en la primera cursa vertical del Pla d'Urgell
La Fita alta Madness destinarà les recaptacions a dues malalties minoritàries

El Circuit d’Autocròs de Mollerussa tornarà a ser, el dissabte 28, l’escenari de la Fita Alta Madness. Joan Ramon Domingo, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mollerussa, Jordi Aymerich, coordinador de la Regidoria d’Esports, i dos membres del Grup Excursionista Serralada, Jordi Balagué i Lluís Rosselló han explicat que es tracta d’una cursa per a lluitar contra malalties minoritàries. L’any passat, els fons recollits van ser destinats a lluitar contra la miopatia miotubular. La donació es fa a través de la fundació anglesa Myotubular Trust.

Pel que fa a l’aspecte estrictament esportiu, la Fita Alta Madness pretén traslladar a un terreny pla com és Mollerussa el concepte de cursa vertical i, atès que no hi ha un desnivell prou important, la prova planteja suplir aquesta mancança fent 100 pujades i baixades a la rampa del circuit d’Autocròs de Mollerussa, fent un total de 7 kilòmetres i 700 metres de desnivell positiu.

Imatge de la presentació de la Fita Alta Madness 2018La cursa té, a més, una altra peculiaritat: només compta amb 10 dorsals, ja que l’organització vol que sigui minoritària. Per atorgar aquests 10 dorsals, es duu a terme una subhasta a cegues que es tancarà aquest divendres i en la que els dorsals s’adjudicaran a les ofertes més altes, amb la qual cosa es poden garantir recaptacions força generoses. En aquest sentit, Balagué ha recordat que el primer any van poder recollir 1.500 euros amb dorsals i 1000 euros de donacions particulars i empreses, amb la qual cosa van poder entregar 2.500 euros a la fundació. L’any passat, amb dorsals, en van fer 3.300, una mitjana de 330 euros per dorsal, la qual cosa és molt. A més, gràcies a les donacions de particulars i empreses, es va fer un total de 4.500 euros.

Com a novetat d’enguany, Balagué ha comentat que s’ampliarà el camp solidari a altres malalties minoritàries, com a proposta dels pares d’un nen afectat per miopatia miotubular, motiu pel qual els fons recollits es repartiran a parts iguals també per als afectats de neurofibromatosis, entre els quals figura un altre nen de Manlleu.

Atès que hi ha molta demanda de participació, Balagué ha explicat que prèviament a la Fita Alta, a les 7 de la tarda, es farà l’anomenada La Fletxa de la Fita Alta, que premiarà a qui faci més ràpid un únic ascens amb la participació en la Fita Alta Madness, amb la qual cosa dels 10 dorsals adjudicats per la subhasta a cegues, es passarà als 11 definitius. El guanyador de La Flexta també rebrà com a premi una samarreta commemorativa d’aquest triomf, a la vegada que el vencedor de la Fita Alta rebrà el títol de La Bèstia de la Fita Alta, mentre que els que l’acabin seran compensats amb la samarreta de finishers i els que no l’acabin, amb la camiseta de loosers amb carnet.

Comentarios