L’atleta va acabar 9a en la seva categoria i 8a dins l’equip espanyol

Mireia Sosa, actual campiona de Catalunya de marató
photo_camera Mireia Sosa, actual campiona de Catalunya de marató

Mireia Sosa, atleta de l’Associació Atlètica Xafatolls de Mollerussa, ha aconseguit ser finisher al Campionat del Món de 100km en ruta, disputat aquest cap de setmana a Sveti Martin na Muri (Croàcia). Sosa va participar en la trentena edició de la IAU 100km World Championship amb l’equip de la Selecció Espanyola d’Atletisme, assolint la 6a posició per equips.

Aquesta participació ha estat la primera de Sosa en un Mundial després de proclamar-se campiona de Catalunya de Marató la darrera temporada.

Pel que fa a les marques individuals, l’atleta va ser la 9a classificada mundial en la seva categoria, a més d’aconseguir la 8a millor marca espanyola. Uns mesos abans, va proclamar-se 3a d’Espanya en la prova de 50km ruta a Santander, amb un registre de 3h 44min, superior a la mínima establerta per la federació espanyola per poder obtenir plaça pel mundial.