28.11.2022 |

La Fira de Sant Josep ret homenatge a la comarca reunint un any més a tots els alcaldes

Rafel Panades, ha fet una breu retrospectiva de la constitució de la comarca i ha aprofitat la presència del president Aragonés, per reivindicar la necessitat que el Pla d'Urgell disposi d'una estació d'ITV
ACUDAM obsequia el president Aragonès una olivera solidària @JosepA.Pérez
ACUDAM obsequia el president Aragonès una olivera solidària @JosepA.Pérez
La Fira de Sant Josep ret homenatge a la comarca reunint un any més a tots els alcaldes

El Govern vol sacsejar el país i tornar-nos a posar en marxa i ho volem fer per a la Catalunya sencera, a etzibat el president de la Generalitat Pere Aragonés en l'acte de commemoració del Dia de la Comarca, que s'ha celebrat aquest dissabte, en el marc de la Fira de Sant Josep de Mollerussa.

El president Pere Aragonès amb els alcaldes i consellers del Pla d'Urgell @JosepA.PérezAragonès, ha assegurat que la reconstrucció del país no serà possible sense el compromís dels consells comarcals i el món municipal. Aquesta realitat comarcal és un fet imprescindible per entendre la realitat de Catalunya. És en aquest punt que ha situat com a punt d'inflexió la Fira de Sant Josep de Mollerussa, un certamen excepcional per les dates, però sobretot perquè arriba quan el país torna a engegar-se en aquesta sortida de la Covid-19 que hem aconseguit gràcies a la ciència, gràcies a tenir vacunes tan sols un any després de l'inicia de la pandèmia; gràcies als serveis públics, que ens han aguantat durant tot aquest temps; gràcies a la responsabilitat de la ciutadania; i gràcies al compromís de les administracions.

En l'acte hi han participat el president del Consell Comarc al del Pla d'Urgell, Rafel Panadés i el president de la Diputació de Lleida Joan Talarn, així com la major part dels alcaldes dels municipis del Pla d'Urgell.

Imatge del recinte exterior Fira de Sant Josep @JosepA.PérezL'alcalde de la capital de comarca, Marc Solsona donava la benvinguda al president Aragonés, en la seva primera vista oficial a Mollerussa, i assegurava que a Ponent no volem ser un lloc de pas sinó d'aturada i necessitem que Lleida guanyi força dins una Catalunya que serà comarcal o no serà. Solsona ha assegurat que el 90% de Catalunya és rural i això vol dir, entre altres àmbits, ser a l'avantguarda de la transformació digital, motiu pel qual cal reivindicar ruralitat.

Rafel Panades, ha fet una breu retrospectiva de la constitució de la comarca i ha aprofitat la presència del president Aragonés, per reivindicar la necessitat que el Pla d'Urgell disposi d'una estació d'ITV. Pandés ha reconegut que l'argument de l'administració és la proximitat amb altres equipaments, però assegura que el parc automobilístic, i agrícola és suficientment important com perquè es pugui disposar del servei.

El president Pere Aragonès dialoga amb Antoni Miquel @JosepA.PérezEl president de la Diputació, Joan Talarn ha recordat que la comarca del Pla d'Urgell és fruit de la reivindicació i el desig dels pobles, dels ciutadans i ciutadanes, al cap i la fi, que en formàvem i en formem part. Fruit doncs de la voluntat de ser i d'existir d'un territori, que el 1988 va aconseguir el reconeixement comarcal. La qual cosa lliga molt amb l'aposta per l'autonomia municipal, per la capacitat de decidir dels municipis, d'aquesta Diputació.

El president Aragonés i els representants locals han dut a terme un recorregut pel recinte firal, i han conversat amb els expositors i els visitants que al llarg del recorregut han volgut saludar al president i fer-se fotos amb ell.

La Fira de Sant Josep ret homenatge a la comarca reunint un any més a tots els alcaldes
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement