18.06.2021 |

Meritxell Batet assegura que el sector agroalimentari serà el motor de recuperació

La Presidenta del Congrés de Diputats, Meritxell Batet, ha posat en valor que enguany recuperem una Fira tant important com és la Fira de maquinària agrícola i saló de l’automòbil de Mollerussa  
Meritxell Batet conversa amb els expositors de la Fira de Sant Josep @JosepA.Pérez
Meritxell Batet conversa amb els expositors de la Fira de Sant Josep @JosepA.Pérez
Meritxell Batet assegura que el sector agroalimentari serà el motor de recuperació

La Presidenta del Congrés de Diputats, Meritxell Batet ha visitat aquest diumenge la Fira de Sant Josep, fent un recorregut pel recinte firal acompanyada del delegat del govern José Crespín, el regidor mollerussenc Joel Bastons, membres del PSC de la federació lleidatana.

Batet ha dialogat amb els expositors, i ha coincidit en el seu recorregut amb la consellera de Drets Socials Violant Cervera, així com amb l'alcalde Marc Solsona i el director Xavier Roure, amb tots ells també ha mantingut breus converses. Meritxell Serret assegura que el sector agroalimentari serà el motor de recuperació.

Meritxell Batet Unio de PagesosBatet ha destacat que “amb gairebé 150 expositors, la Fira de Sant Josep s’ha consolidat com una de les principals mostres de maquinària agrícola d'Europa” i ha afegit que “els i les socialistes hem donat sempre i donem el màxim suport al sector agroalimentari i les seves necessitats, que s’han accentuat després d’un any difícil per tots els sectors econòmics del país” i ha recordat que “el sector agroalimentari és estratègic pel conjunt de l’economia espanyola”.

Consellera Violant Cervera Meritxell BatetBatet ha destacat “l’impuls des del govern d’Espanya de la Llei de la Cadena agroalimentària per aconseguir una cadena més justa i equitativa i posant èmfasi en la protecció de la part més feble d’aquesta” i ha posat en valor que “el sector agroalimentari és i ha estat un motor importantíssim, genera més de 3.000 milions d’euros, que representa el 16% del PIB de Catalunya i serà sens dubte el sector de creixement i motor de recuperació, després d’haver resistit la crisi que hem patit, com un dels sectors més resilients”.

De fet, ha apuntat, “Lleida ha augmentat les seves exportacions i també ha gaudit del major creixement del PIB de Catalunya i això ha estat en gran mesura precisament perquè el sector agroalimentari ha aguantat molt i ha estat factor de creixement”.

Meritxell Batet Marc SolsonaPel que fa als reptes de futur, Batet ha apuntat “aconseguir que la producció sigui sostenible, innovació i digitalització del sector i el relleu generacional, la incorporació dels joves i les dones al sector i al món rural”.

Finalment, Meritxell Batet ha explicat que “l’Agenda urbana i rural compta amb 16% dels recursos dels fons europeus pel període 2021-2023, és a dir, uns 11.000 milions d’euros. Una Agenda que busca aturar un dels grans reptes que tenim com a país que és la despoblació, així com el  desenvolupament de l’agricultura amb l’impuls de la mobilitat sostenible, la renovació de la flota de vehicles, la transformació i digitalització de la cadena logística del sistema agroalimentari i la creació de llocs de treball al voltant del sector agrari” i en aquest sentit, ha dit, “fires com la de Mollerussa generen activitat econòmica i riquesa, donen impuls a la transformació del sector primari, li dona també el protagonisme i visibilitat d’aquest sector tant important i estratègic per Lleida, per Catalunya i per Espanya”. 

Meritxell Batet assegura que el sector agroalimentari serà el motor de recuperació
comentaris