06.12.2022 |

Mollerussa vol continuar mantenint el lideratge en l’organització de grans fires

El president de la Generalitat Pere Aragonès i els consellers d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà presidiran els actes de la Fira de Sant Josep

Muntatge de la Fira de Sant Josep de Mollerussa @JosepAPérez
Muntatge de la Fira de Sant Josep de Mollerussa @JosepAPérez
Mollerussa vol continuar mantenint el lideratge en l’organització de grans fires

La Fira de Sant Josep de Mollerussa obrirà portes el divendres 4 de juny i o farà com el primer gran certament que se celebra a Catalunya d'ençà que va arribar la COVID, una circumstància que ha generat pressió als organitzadors,  i ha obligat a desplegar un dispositiu de seguretat i control de més d’un centenar de professionals, entre cossos de seguretat i personal contractat. Així ho ha explicat el director del Patronat Fira de Mollerussa Xavier Roure.

El certamen mollerussenc, que ja ronda un segle i mig de trajectòria, es va traslladar de la data habitual del 19 de març, al mes de juny, amb la voluntat de poder garantir que la situació de la pandèmia permetria els esdeveniments presencials. Fins al moment ha estat així.

Marc Solsona i Xavier Roure presenten la Fira de Sant Josep de Mollerussa @JosepA.PérezRoure afegeix que malgrat les circumstàncies excepcionals, la Fira de Sant Josep comptarà amb 153 expositors, que ocuparan una superfície de 13.000 metres quadrats, entre el recinte exterior, les piscines i dos dels pavellons firals. El director de l’ens firal ha destacat que es tracta de "bones xifres", i en alguns dels sectors, com el de l'automoció, estaran al 100%, amb una mostra de més de 400 vehicles, de pràcticament totes les marques del mercat.

El recinte tindrà un únic sentit de circulació de visitants, que no podran superar la xifra dels 5.600 entre els sectors firals pròpiament dits i els 2.000 a la zona de les firetes situades al costat dels pavellons, on n'hi ha una trentena de confirmades.

Per la seva banda l'alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha volgut destacar la importància de la celebració de la Fira de Sant Josep en un "moment necessari" per al sector agrícola, com és el de l'inici de la campanya de la fruita, amb tot el que comporta fer-ho, per segon any consecutiu, amb la pandèmia. En aquest sentit, ha remarcat la "molt bona representació" del nou Govern que visitarà la fira, amb el conseller d'Empresa, Roger Torrent, que inaugurarà el certamen divendres; el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que presidirà el Dia de la Comarca dissabte a la tarda, i la consellera d'Acció Climàtica i Alimentació, Teresa Jordà, que s'ocuparà de clausurar la fira diumenge a la tarda.

Muntatge Fira Sant Josep 1Pel que fa al programa de Jornades Tècniques que es portaran a terme en el marc de la fira, se celebraran en format telemàtic. L’ens firal va dur a terme un preàmbul professional el 10 de març amb la Jornada Intercomarcal sobre el cultiu del panís, una convocatòria que va aplegar 150 inscrits.

El programa continua amb quatre noves jornades, el divendres dia quatre estaran en les xarxes: Innovacions tècniques en agricultura, del camp a la central, organitzada per l’IRTA i que es podrà seguir a partir de les 15:00 hores inscrivint-se a https://transferencia.irta.cat/activitats/innovacions-en-fructicultura-del-camp-a-la-central/ ; Gestió de l’impacte ambiental de les granges de porcí intensiu, organitzada per la UdL, i La gestió correcta d’una compravenda. Successió o donació i novetats en tanteig i retracte, organitzada per JARC a les 19:00 a l’adreça ruralcat.gancat.cat/inscripcionspatt .

Dissabte dia 5 tindrà lloc la quarta jornada amb el títol Implantació de les renovables al territori, organitzada per Unió de Pagesos a les 11:30 i que es podrà seguir en inscriure’s a https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMpfu-trDwrG9dlKEiHxP43Dwf99VHWl7V4

Mollerussa vol continuar mantenint el lideratge en l’organització de grans fires
comentaris