05.10.2022 |

Les jornades tècniques de la Fira de Sant Josep complementen la professionalització del certamen agrícola i ramader

Marc Solsona, ha destacat que s'encara la fira amb "moltes ganes" i ha recordat que serà el preludi de la commemoració d'un segle i mig de la Fira de Sant Josep
L'alcalde Marc Solsona i el director de Fira de Mollerussa Xavier Roure @Fira
L'alcalde Marc Solsona i el director de Fira de Mollerussa Xavier Roure @Fira
Les jornades tècniques de la Fira de Sant Josep complementen la professionalització del certamen agrícola i ramader

Fira de Mollerussa arrenca aquests dijous la 149a edició de la Fira de Sant Josep amb la primera de les jornades tècniques  presencials del programa d'enguany, la Jornada Intercomarcal sobre el cultiu del panís . Aquesta jornada que tradicionalment se celebrava a la Cooperativa d'Ivars, enguany es trasllada al Teatre l'Amistat de la capital del Pla d'Urgell. La fira agrícola i ramadera se celebrarà en la seva data habitual al mes de març, del 18 al 20, després del parèntesi de la suspensió del 2020, i el trasllat al mes de juny del 2021.

El programa de Jornades Tècniques, inclourà un total de vuit ponències d’actualitat per als sectors agrícola i ramader, segons ha indicat el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure. Les propostes formatives són fruit d’aliances de l’ens firal amb institucions, associacions, sindicats agraris, entitats i firmes vinculades al sector.

Les jornades compten amb l'impuls del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural així com de l’IRTA o els sindicats JARC i Unió de Pagesos

La resta de jornades es portaran a terme entre el 17 i el 19 de març i abordaran des de l’energia fotovoltaica al món rural al paper de la pagesia en la lluita contra el canvi climàtic, passant per la problemàtica actual sobre emissions i gestions de purins. També es tractarà la producció de cereals, les gelades primaverals en fruiters o l’agromàrqueting en la promoció de productes agroalimentaris.

Jornada tècnica en el marc de la Fira de Sant Josep de Molleussa.
Jornada tècnica en el marc de la Fira de Sant Josep de Molleussa ©JosepAPérez

A banda de les jornades, el certamen acollirà també als Pavellons Firals l’exposició El món de l’aigua amb la Covid. En aquest sentit, Roure ha fet referència a la importància de l’aigua per a la societat i el món rural, alhora que ha posat en valor aquesta mostra que es podrà veure durant els dies de fira a Mollerussa en una iniciativa conjunta amb la Fundació Impulsa Talentum XXI i que es presenta a Catalunya.

El president de Fira de Mollerussa i alcalde de la capital del Pla d'Urgell, Marc Solsona, ha destacat que s'encara la fira amb "moltes ganes" i ha recordat que serà el preludi de la 150a edició que se celebrarà el 2023.

La inauguració anirà a càrrec de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la clausura de la d'Acció Climàtica, Teresa Jordà

 

Conseqüències de la guerra a Ucraïna

El director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, ha reconegut que l'ocupació d'Ucraïna tindrà 'consequècies  però que dependran de la seva durada. En qualsevol, cas ha descartat abordar aquesta crisi en el marc de la Fira, que se celebrarà del 18 al 20 de març, perquè la situació és "tant recent" que encara és aviat per determinar quin sentit prendrà tot plegat. 

Les jornades tècniques de la Fira de Sant Josep complementen la professionalització del certamen agrícola i ramader
comentaris