25.02.2021 |
Territoris.cat

Del 26 de juliol a l’1 d’agost, XIV Setmana cultural a Fulleda

El proper diumenge 26 de juliol, l’actuació del grup de batucada Fot-li- fort donarà el tret de sortida a una intensa setmana d’activitats culturals, en motiu de la XIV edició de la setmana cultural de Fulleda.

La Setmana Cultural de Fulleda 2013
La Setmana Cultural de Fulleda 2013 (Foto: Fulleda - Peti qui peti).
Del 26 de juliol a l’1 d’agost, XIV Setmana cultural a Fulleda

El proper diumenge, 26 de juliol, l’actuació del grup de batucada Fot-li- fort donarà el tret de sortida a una intensa setmana d’activitats culturals, organitzades per l’Associació de Dones Marinada de Fulleda, amb motiu de la XIV edició de la seua setmana cultural, que acabarà, com ja és habitual, l’1 d’agost amb un sopar de germanor.

El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, serà l’encarregat d’inaugurar a les 19.00 hores una nova edició de la Setmana Cultural de Fulleda que portarà a aquesta població de les Garrigues un atractiu i atapeït calendari d’activitats, que es perllongarà fins al dissabte 1 d’agost.

La presentació oficial d’aquesta quinzena edició de la Setmana Cultural donarà pas als ritmes frenètics del grup de batucada Fot-li-fort, de La Floresta, i a la tradicional degustació de rebosteria dolça i salada elaborada per les sòcies d’aquesta dinàmica i activa associació de dones. 

Per al dilluns, 27 de juliol, al Bell Racó i a partir de les 19.30 hores, està prevista l’actuació poètico musical Blaus i Miracles, una perfecta fusió de música i poesia a càrrec de Txell Bonet i l’instrumentista Sergi Felipe.

El dimarts arribarà el torn per a l’Anna Tomàs, coordinadora de l’ANC de les Garrigues amb la seua conferència 27092015, On Tot Comença, que es durà a terme a les 19.30 hores. Al dia següent, una nova conferència, que girarà al voltant de la vida de Neus Català, a càrrec de la historiadora i biògrafa Elisenda Belenguer, autora del llibre Neus Català, memòria i lluita.

Per al dijous, canvi radical de propostes amb la presentació de l’APP Aliments del Territori i Tu.  La presentació, que es durà a terme a les 19.30 hores, vindrà acompanyada d’un tast de productes de proximitat, els vins del celler Matallonga i oli de Fulleda. Alejandro Dibasson, somelier de la botiga Bo de Shalom, serà l’encarregat de dirigir aquest particular tast de productes de Lleida. Per a participar en aquest tast cal inscriure’s de manera prèvia; 2 € per a les sòcies de l’Associació, 4 € no associats. El 30 de juliol es tancarà el termini d’inscripció.

Per al divendres, 31 de juliol està programada la representació de l’obra de teatre El Vol dels Estornells, del grup Cassigalls de Juneda a les 22.00 hores. La XIV edició d’aquesta atractiva proposta lúdica i cultural arribarà a la seua fi el dissabte, 1 d’agost, amb la presentació a les 19.30 hores del llibre Recerques i Testimonis, de la IX Trobada Estudiosos de les Garrigues. Aquest acte donarà pas a les 22.00 hores al tradicional sopar de cloenda de la Setmana Cultural, que estarà amenitzat pels ritmes reggae, ska i versions del grup musical Sense Rumb.

Durant tota la Setmana cultural es podrà visitar a La Sala, l'exposició Dones d'empresa cedida per l'Institut Català de les Dones. Una exposició que vol contribuir a fer visibles les aportacions històriques de les dones a l'activitat empresarial de Catalunya, donant a conèixer les habilitats d'un conjunt d'empresàries que, cadascuna en el seu terreny, van desenvolupar les seues particulars formes de lideratge i van contribuir així a enriquir l'activitat econòmica del país.

La setmana cultural compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Fulleda, el Consell Comarcal de les Garrigues i la Generalitat de Catalunya, a través de l'Institut Català de les Dones i el Departament de Benestar Social i Família.
 

Del 26 de juliol a l’1 d’agost, XIV Setmana cultural a Fulleda
comentaris