18.05.2021 |

La 58a Fira de l’Oli i les Garrigues se celebrarà en un format virtual

L’organització vol preservar tant expositors com visitants sense perdre el volum econòmic del certamen
Expositors a la darrera Fira de l'Oli de les Borges
Expositors a la darrera Fira de l'Oli de les Borges Blanques, el gener del 2020
La 58a Fira de l’Oli i les Garrigues se celebrarà en un format virtual

La 58a edició de la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues de les Borges Blanques serà virtual per primer cop en la seva història. Malgrat que el Patronat de Fires ha treballat per combinar virtualitat i presencialitat, Cartell 58a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues de les Borges Blanquesles darreres mesures imposades arran de la crisi sanitària i les previsions d’experts sobre l’elevat risc de la celebració han fet que s’hagi optat únicament per la via telemàtica.

L’anunci l’ha fet el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de les Borges Blanques i gerent del patronat del certamen, Jordi Ribalta, durant la presentació del cartell d’aquesta edició. El regidor no creu que això limiti les oportunitats per als expositors i ha volgut remarcar que la Fira és un motor econòmic i de projecció importantíssima del territori, pel que aquest 2021 farem una fira virtual de molt nivell.

Amb aquesta edició virtual, la fira no vol perdre el seu posicionament com a certamen de referència del sector oleícola al nord de la península Ibèrica, i un dels més destacats a escala europea.

El posicionament pel que fa a imatge, gestió professional i atractiu per als expositors i visitants dels últims anys es veurà incrementat amb l’aposta digital que farà el certamen.

D’aquesta manera, la difusió que se’n farà a través de les xarxes i els mitjans i el nou format permetrà que els expositors tinguin al seu abast l’oportunitat d’arribar a un públic d’àmbit estatal, el qual fins ara era pràcticament impossible d’abastar.

Totes les persones que visitin la fira virtual hi trobaran un enllaç que les conduirà a la botiga virtual de cada expositor, per a fer-hi compres, i podran gaudir de la retransmissió en directe de totes les activitats que es duguin a terme a porta tancada dins del recinte firal habitual. Entre aquestes hi haurà demostracions gastronòmiques de xefs d’arreu del país, així com imatges i vídeos de tota la producció ancestral de l’oli de qualitat.

Vinculació dels concursos al nou format digital

Un altre dels avantatges d’aquesta edició online és que es podrà mantenir el reconeixement dels productes dels expositors amb concursos on els experts del Panell de Tasts Oficial d’olis Verges d’oliva de Catalunya premiaran els millors olis Fruitat Verd Amarg, Fruitat Verd Dolç i Fruitat Madur.

En aquest sentit es manté la participació d’un ambaixador i una ambaixadora de l’Oli de Qualitat de Catalunya, un agermanament amb alguna entitat agroalimentària de rellevància i el Premi Cultura de l’Oli a una persona o organisme que hagi excel·lit en la difusió dels valors i la contribució dels olis de qualitat verge extra. Així doncs, el certamen i les diferents distincions seguiran contribuint decisivament a dotar de notorietat, projecció, diferenciació i prestigi als productors i els productes que hi participen, considerats pel públic com a alguns dels millors olis de Catalunya.

La 58a Fira de l’Oli i les Garrigues se celebrarà en un format virtual
comentaris