Aposta ferma per la gastronomia a la Fira de l'Oli

La 50ena Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues va dedicar la tarda de divendres als productes agroalimentaris de proximitat, entre els que han destacat el vi i les orelletes.

En el mig segle de la Fira de L'oli, estan tenint un especial protagonisme les degustacions de les postres típiques garriguenques, a càrrec de l’Associació de Dones la Rosada, i un tast de vins organitzat per Cérvoles Celler, han acompanyat els nous productes sibarites, vinculats a l’oli d’oliva verge extra, preparats per l’Escola d’Hoteleria i turisme de Lleida.

El nou Espai Gastronòmic, que durant els tres dies de Fira acollirà demostracions, tastos i presentacions, ha engegat avui el seu funcionament oferint al públic activitats relacionades amb productes artesanals i de qualitat vinculats a l’oli d’oliva verge extra. En unes jornades en els que els protagonistes són els productes agroalimentaris i l’oli, l’Espai Gastronòmic ha acollit una demostració gastronòmica de la cuina de l’Araceli d’Arbeca i una degustació de les tradicionals orelletes garriguenques, organitzada per l’Associació de Dones la Rosada. A mitja tarda el vi, un altre dels elements clau de la gastronomia de la comarca, ha pres el protagonisme a aquestes dolces postres. Una setantena de persones han participat al tast de vi organitzat per Cérvoles Celler, i han pogut tastar el Colors Blanc 10, el Colors 09 i el negre Cérvoles 06. Amés, l’Escola d’Hoteleria de Lleida ha realitzat diverses demostracions i tastos de productes gastronòmics, com la gominola d’oli, el pa de farina d’espelta, amb cor d’oli, o els raviolis d’oli, entre d’altres novetats destinades a fer les delícies dels visitants més sibarites.

Comentaris