29.02.2020 |

Arbeca i Juneda s'avancen avui als actes del Dia Mundial de la Poesia

Les Borges celebra la jornada demà a la tarda amb una activitat poètica i musical a la què s'hi suma la commemoració del centenari de Salvador Espriu i Joana Raspall
Els protagonistes el Dia Mundial de la Poesia de l'any passat a les Borges
Els protagonistes el Dia Mundial de la Poesia de l'any passat a les Borges
Arbeca i Juneda s'avancen avui als actes del Dia Mundial de la Poesia

Juneda i Arbeca s'avancen avui a la celebració del Dia Mundial de la Poesia, que té lloc cada any el 21 de març. A Juneda la biblioteca Joan Duch ha organitzat a partir de les 16.30 hores conjuntament amb l'Associació Talma (Apromi), la lectura del poema "Només la veu", escrit especialment per a l'ocasió per la poeta tortosina Zaraida Burgos i traduït del català a vint llengües diferents. Aquest es llegirà a moltes poblacions del país que celebrin el Dia Mundial de la Poesia. Els joves de Talma a més, protagonitzaran un mural poètic. L'acte donarà el tret de sortida a la Primavera Cultural del municipi, que s'allargarà fins a finals del curs escolar.

Pel que fa a Arbeca, la població dóna avui amb els actes del Dia Mundial de la Poesia, el tret de sortida a totes les activitats que conformaran la Primavera Cultural, tot un ventall d’actes organitzats per l’Ajuntament i les diferents entitats culturals i esportives de la vila. Aquesta tarda tindrà lloc a les 19.00 hores la lectura de poemes "12 poetes , 12 poemes i 12 veus", on diferents lectors llegiran els poemes de 12 veïns. Aquests són Pepita Masdeu, Juliana Messales, Anna Maria Rovira, Josep Clapés, Dolors Roset, Josepa Vidal, Anton Bru, MIquel Duch, Martí Sans, Francesc Pané, Teresa Arrufat i Ramona Gabernet. L’acte serà a les 6 de la tarda a l’escalinata de l’Església Parroquial. Pel que fa a la resta d'actes que tindran lloc durant els següents dies destaca la xarrada a càrrec del periodista Lluís Foix sobre els 50 anys de la celebració del Concili vaticà II, que tindrà lloc demà a la sala parroquial a les 21.00 hores. L'activitat, organitzada per la Parròquia dins dels actes de celebració dels 325 anys de la construcció del temple arbequí. Properament tindrà lloc la tradicional representació de la Moixiganga, que serà aquest diumenge 24, i altres propostes com titelles, jocs, representacions teatrals i poètiques, una caminada popular i el concurs de cassoles.

Per la seva part la capital de les Garrigues celebrarà demà dijous el Dia Mundial de la Poesia amb la lectura del poema “Només la veu” en 12 llengües diferents, entre elles l'italià, el rus i el xinès, una activitat que anirà a càrrec dels veïns de les Borges. A la jornada s'hi sumaran els actes en commemoració de l'Any Espriu i del centenari de Joana Raspall, que consistirà en interpretacions dramatitzades i una lectura de poemes de l’autor d’Arenys de Mar a càrrec d'una trentena d’alumnes dels col·legis Joan XXIII i Mare de Déu de Montserrat, i de l’INS Josep Vallverdú de les Borges. També hi prendran part el Grup de Teatre Nissaga i els usuaris de la biblioteca. L'acte, organitzat per l'equipament cultural de les Borges, compta també amb la col·laboració d'altres entitats municipals, com l'Àrea d'Immigració del Consell Comarcal, el Consorci per a la Normalització Lingüística i l'Escola de Música de les Borges, Juneda i Arbeca a més del suport de l'Ajuntament. Per acabar tindrà lloc una cte d'homenatge a Joana Raspall, escriptora de la qual també se'n commemora enguany el centenari. Els més petits de les dues escoles de les Borges llegiran poemes de l'autora acompanyats de la música de Pau Domànech. 

Comentarios