09.05.2021 |
Territoris.cat

Arrenca el Programa Nereu per promoure hàbits saludables a les Borges Blanques

El projecte compta amb la col·laboració dels metges i les infermeres del CAP de les Borges, que són els qui juntament amb les escoles de la població derivaran cap al programa als infants de Primària que necessitin combatre el sedentarisme

Els infants i joves són els qui poden fer ús del projecte, que té lloc per quart any a les Borges
Els infants i joves són els qui poden fer ús del projecte, que té lloc per quart any a les Borges.
Arrenca el Programa Nereu per promoure hàbits saludables a les Borges Blanques

Una vintena d’infants d’entre 6 i 12 anys i les seves famílies podran participar per quart any consecutiu en el Programa Nereu a les Borges Blanques, una iniciativa que pretén fomentar l’exercici físic i l’alimentació saludable. Una sessió informativa que tindrà lloc el proper dijous a la Casa de la Cultura donarà a conèixer el Programa Nereu als usuaris d’enguany.

Tots els participants comptaran amb el suport dels monitors del Consell Esportiu de les Garrigues, contractats per l’Ajuntament, que els guiaran a l’hora d’aconseguir combatre el sedentarisme a través de la pràctica de l’exercici físic durant una hora a la setmana. D’altra banda, i donat que el programa té com a objectiu el treball en família, els pares i mares rebran al llarg del curs escolar quatre sessions d’assessorament sobre alimentació saludable i pràctica de l’esport, per tal que també ells es conscienciïn sobre la importància d’aquests hàbits i els facin arribar als seus fills. La regidora de Salut Pili Chimenos, destaca la importància d’aquesta iniciativa, “una de les moltes propostes que organitza la regidoria per fomentar la prevenció de malalties a través de l’exercici físic i l’alimentació saludable”. En aquest sentit, destaca Chimenos, “el programa es dirigeix als infants amb l’objectiu de lluitar contra el sedentarisme i prevenir futurs problemes de salut, i també a les seves famílies, claus en el procés de l’adquisició d’hàbits saludables”.

El Programa Nereu està organitzat per l’Associació Nereu i finançat al 100% per la Diputació de Lleida. L’Ajuntament de les Borges, a través de la regidoria de Salut, és l’encarregat d’implantar el programa, que es duu a terme per quart any consecutiu a la capital de les Garrigues i que compta amb activitats com excursions a la Ciutat Esportiva del FC Barcelona, sortides i colònies d’estiu obertes a la resta de la població.

Arrenca el Programa Nereu per promoure hàbits saludables a les Borges Blanques
comentaris