07.07.2020 |
Territoris.cat

Arxivades les dues causes contra l'alcalde de les Borges Blanques Enric Mir

Enric Mir ha convocat una roda de premsa en el col·legi de Periodistes per donar a conèixer les resolucions de les causes presentades contra la seva persona, una per part de l'empresa General d'Olis i Derivats, S.L i la segona d'una persona anònima

Roda de premsa de l’alcalde de les Borges acompanyat de diversos regidors
Roda de premsa de l’alcalde de les Borges acompanyat de diversos regidors
Arxivades les dues causes contra l'alcalde de les Borges Blanques Enric Mir

Enric Mir, acompanyat dels regidors de l'Equip de Govern, Maria Fusté, Esther Vallès i Francesc Mir, ha anunciat que s'ha resolt l'arxivament de la querella presentada per l'empresa General d'Olis i Derivats la tardor de l'any 2015, on se l'acusava d'un presumpte delicte de prevaricació per perjudicar intencionadament els interessos de l'empresa.

Mir ha anunciat que aquesta denúncia podria ser una estratègia per part de l'empresa per tal d'endarrerir el procés judicial, ja que el consistori l'any 2013 va denunciar l'empresa per irregularitats ambientals i urbanístiques, ja que s'havien dut a terme presumptes, abocaments il·legals d'oliasses al terme i obres d'ampliació sense tenir la llicència municipal corresponent. Per aquest motiu, l'Ajuntament sol·licita l'enderroc d'una de les naus. Tal com s'ha anunciat en la roda de premsa, la querella quedaria arxivada si no es presenta cap recurs, tot i que l'alcalde ha afirmat que General d'Olis hauria recorregut la interlocutòria de sobreseïment provisional i arxivament dictada per la jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 1 de Lleida, però sense aportar cap nova prova.

podria ser una estratègia per part de l'empresa per tal d'endarrerir el procés judicial, ja que el consistori l'any 2013 va denunciar l'empresa per irregularitats ambientals i urbanístiques

La segona fa referència a una denúncia anònima presentada al mes de setembre, de l'any 2016, a la Fiscalia Provincial de Lleida. En aquesta es manifestava l'existència d'una contractació constant de subministrament de combustible, per part del consistori de les Borges Blanques durant el període 2003-2007 a l'empresa propietat de la família d'Enric Mir, actual alcalde i regidor durant els anys indicats. La denúncia era presentada com a possible prevaricació i malversació de fons públics.

Enric Mir ha anunciat que la denúncia ha quedat arxivada per no haver-hi indicis de cap tipus de delicte ni d'accions contra la legalitat. A la vegada, també ha afirmat que es tracta de subministraments concrets i amb caràcter d'urgència, amb tota normalitat i amb vocació de servei públic. Ha prevalgut l'interès general, no fer una distinció de la nostra empresa, que ha col·laborat amb la Fiscalia, aportant totes les factures i documentació que ens ha estat sol·licitada..

Arxivades les dues causes contra l'alcalde de les Borges Blanques Enric Mir
comentaris