28.02.2021 |
Territoris.cat

Les Borges arranja dos façanes per millorar la imatge del Terrall

L'actuació, centrada en dos edificis que donen directament al parc, estarà llesta aquest divendres

revestiment façanes per una millora del Terrall
L'obra permetrà donar una imatge més homogènia de l'entorn del Terrall.
Les Borges arranja dos façanes per millorar la imatge del Terrall

L’Ajuntament de les Borges ha iniciat avui els treballs de revestiment de les façanes exteriors dels dos edificis situats al xamfrà entre el carrer la Bassa i el Raval de Lleida, que donen al Terrall, les quals presentaven un avançat estat de deteriorament. Segon l’alcalde Enric Mir, amb aquesta actuació es vol "donar una millor imatge del centre històric de les Borges i del Terrall i completar així la millora que ja s’havia fet anteriorment en aquesta zona del municipi amb la renovació del carrer la Bassa”, ha explicat.

L’obra, que té un cost de 4.000 euros, estarà llesta previsiblement aquest divendres. Fins llavors el solar situat al costat d’aquests edificis, un terreny que funciona com a aparcament gratuït i que permet l’estacionament d’una vintena de vehicles, romandrà tancat.

Amb aquesta actuació, mitjançant la qual es repara els petits desperfectes i es revesteixen les façanes amb pintura, es donarà una imatge més homogènia d’aquests dos edificis situats al centre de la població.

L’obra completa el pla de millores del casc antic del municipi, unes intervencions que s’han dut a terme durant els últims mesos en aquesta zona i que ha inclòs la renovació completa del carrer la Bassa, on s’han projectat voreres més amples per permetre una millor circulació a peu, i la creació d’un pas de vianants elevat que connecta el tram final d’aquest carrer amb el Terrall. A més, aquesta actuació se suma a la resta de millores que s'havien dut a terme anteriorment amb l'objectiu de condicionar el Parc del Terrall, com la millora de la zona enjardinada, de les basses i de l’espai de jocs infantils. En aquest sentit, demà a les 10.00 hores tindrà lloc la inauguració del nou parc temàtic sobre el Patufet, amb disseny de la ninotaires Pilarín Bayés, que s'ha instal·lat al Terrall. La nova zona ja compta amb totes les atraccions instal·lades i a punt per estrenar-se demà.

D’altra banda el consistori està estudiant convocar en una segona fase de l’obra un concurs de creació d'imatges gràfiques vinculades amb el territori per embellir aquestes façanes.

Les Borges arranja dos façanes per millorar la imatge del Terrall
comentaris