Les Borges Blanques arranja el dipòsit d’aigua potable, del 1919

L’alcalde de les Borges, Enric Mir, i la regidora de Salut, Esther Vallès, han visitat aquest matí la finalització dels treballs d’arranjament que ha dut a terme el consistori al dipòsit d’aigua potable del municipi, construït al 1919.

Arranjament del dipòsit d'aigua potable de les Borges
photo_camera L'alcalde i la regidora visitant l'arranjament del dipòsit d'aigua potable de les Borges Blanques.

L’alcalde de les Borges, Enric Mir, i la regidora de Salut, Esther Vallès, han visitat aquest matí la finalització dels treballs d’arranjament que ha dut a terme el consistori al dipòsit d’aigua potable del municipi, construït al 1919.

L’actuació ha tingut un pressupost de 63.795,193 euros (IVA inclòs) i s’ha dut a terme per garantir la qualitat de l’aigua i evitar malbaratar-ne, desprès de detectar que el fons i les parets laterals del dipòsit presentaven fissures i despreniments de laminats de fibra de vidre, i algunes de les juntes de construcció o dilatació estaven desenganxades del suport

Per això, durant tres setmanes s’ha treballat per impermeabilitzar les parets laterals i el fons, amb un tractament bi-capa amb resines, així com totes les juntes i esquerdes existents amb bandes de PVC ancorades amb massilles i creant compartiments estancs. A més a més s’ha realitzat un sanejament i el revestit exterior de zones de ferralla vistes, el farcit de les cavitats existents i un tractament exterior amb resines per evitar que es degradin.
 
Els treballs duts a terme
La preparació del suport ha consistit en una neteja prèvia de la fibra de vidre despresa i el suport de formigó, mitjançant l'aplicació d'un raig d'aigua a pressió, per tal d'eliminar la brutícia adherida.
L’execució del tractament d'impermeabilització, s’ha fet aplicant un tractament d'imprimació, per consolidar la superfície de la zona a tractar i assegurar la perfecta adherència de les capes d’impermeabilització al suport. Després, s'ha aplicat la capa de revestiment i el massillat de petites fissures entre les dues capes i s'ha dut a terme un tractament de protecció de tot el sistema contra els raigs ultraviolats.
Pel que fa a les juntes de dilatació, la unió del fons i les parets laterals, s’hi ha col·locat una banda de 20 cm. d'ample per evitar filtracions; i en les esquerdes més importants existents en les parets laterals s’ha fet un farciment previ, per segellar-les amb una banda de 30 cm. d'amplada.
D’altra banda, el tractament exterior ha consistit en la regeneració de zones danyades de la superfície exterior del dipòsit amb el sanejat del formigó deteriorat i l’aplicació d'aigua a mitja pressió i sorra per a netejar de les armadures. Finalment, s’ha fet el tractament de les armadures i la regeneració de les superfícies.

Comentaris