Les Borges promociona la 51a Fira de l'Oli a Andorra

Una delegació de les Garrigues visita el país dels Pirineus, on presenta el certamen i impulsa activitats de promoció dels productes gastronòmics i del territori

Fira Andorra
photo_camera L'alcalde de les Borges Enric Mir, amb les autoritats andorranes.

La 51a edició de la Fira de l'Oli i les Garrigues, que se celebrarà a les Borges Blanques el 17, 18 i 19 de gener de 2014, s'ha presentat aquest divendres a la Fira d'Andorra la Vella 2013 en un acte de promoció que s'allargarà durant tot el cap de setmana. La presentació ha comptat amb la presència de l'alcalde Enric Mir, que ha destacat “la gran oportunitat per donar a conèixer el nostre producte i el nostre territori que representa el fet d'haver estat convidats per segon any a Andorra. També hi han participat el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, el Cap de Govern d'Andorra, Antoni Martí, la Cònsol Major d'Andorra la Vella, Rosa Maria Ferrer, el Cònsol Menor, Jordi Ramon Minguillón, el Síndic General, Vicenç Mateu.

L'alcalde s'ha mostrat molt satisfet de poder presentar la nova edició del certamen a la 35a Fira d'Andorra, una cita que espera aplegar més de 60.000 visitants i que aposta pel turisme, els esports, l'oci, el lleure i el benestar. “Aquesta invitació és una mostra de les bones relacions entre les Borges i Andorra i alhora es converteix en un aparador excel·lent per promocionar les diferents activitats que caracteritzen la nostra fira i fer-les arribar al públic estranger”, afirma Mir. En aquest sentit, l'estand de la Fira de l'Oli acollirà aquests dies activitats de degustació dirigides a professionales de l'hoteleria i al públic assistent. Avui al migdia han tingut lloc les “Rutes de vi amb gust garriguenc”, un tast dels vins de la DO Costers del Segre, subzona de les Garrigues, que ha estat conduït pel lleidatà Toni Lara, millor somelier català del 2013. L'activitat s'ha complementat amb un maridatge amb productes de proximitat que ha dut a terme Carme Mora, propietària del restaurant Els fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues.

Pel que fa a les activitats de demà i diumenge, hi haurà sessions de tast professional d'oli d'oliva, a càrrec de la membre del Panell de Tats Oficial d'Olis de Catalunya, Pilar Pardell, i la presentació del projecte Oliturisme, consistent en promocionar turísticament les Garrigues a través del seu oli, la Mostra Gastronòmica 2013 i el calendari de fires de l'oli a la comarca.

La 35a edició de la Fira d'Andorra, que compta amb més de 12.000m² d'exposició al Parc Central d'Andorra la Vella, ha augmentat enguany l'oferta d'activitats i d'espais firals per a la promoció del territori i dels seus productes.

Comentaris