Les Borges vol garantir la cohesió social i l'èxit escolar

A través del Pla Educatiu d'Entorn, que es posarà en marxa el curs vinent i que comptarà amb la participació d'entitats, centres escolars, administració i famílies

Visita impulsors PEE a les instal·lacions Escola de Capacitació Agrària
photo_camera Els assistents a la reunió del Pla Educatiu d'Entorn van conèixer de primera mà les instal·lacions i el funcionament de l'Escola de Capacitació Agrària.

Així com passen els dies la capital de les Garrigues perfila poc a poc el que serà el seu Pla Educatiu d'Entorn, un projecte de cooperació educativa que pretén aconseguir l'èxit de tot l'alumnat i contribuir a la cohesió social. Per tal d'aconseguir aquests objectius i d'establir un pla de treball, representants de la comunitat educativa de les Borges es van reunir el passat dimarts a l'Escola de Capacitació Agrària amb la inspectora d'Ensenyament de les Garrigues, Montserrat Lluís, en el que va ser la primera trobada d'aquest 2014 després de la signatura del conveni -que va tenir lloc a finals del 2013-, entre l’Ajuntament de les Borges i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per tal de posar en marxa el Pla Educatiu d’Entorn a les Borges Blanques.

D'aquesta trobada recent en van sortir dues propostes. La primera, fomentar la cohesió social, sobretot a través d’un Pla d’Acollida per a famílies nouvingudes, i la segona, garantir l’èxit escolar, un objectiu per al què es pretén mobilitzar diferents agents que puguin fer un acompanyament als alumnes així com incentivar-los a gaudir de la lectura.

La regidora d’Ensenyament i Joventut de l’Ajuntament de les Borges, Maria Fusté, ha remarcat la importància de tirar endavant aquest Pla Educatiu d’Entorn, que es posarà en marxa a partir del proper mes de setembre: “Crear una xarxa al voltant de l’escola on les entitats, associacions, voluntaris i administracions actuïn com a agents educatius és clau per aconseguir que els nostres infants i joves segueixin aprenent i formant-se fora de l’horari escolar”. En aquest sentit la regidora ha explicat que el proper pas a seguir és el disseny de les accions que es faran durant el curs vinent, “un catàleg d’activitats que sorgirà de les propostes que les diferents comissions que hem establert faran arribar al Centre de Recursos Pedagògics”.

Entre les accions més destacades del Pla Educatiu d’Entorn s’hi podran trobar tallers d’estudi assistit, activitats esportives, accions de promoció de la lectura com Contacontes, jornades solidàries i de lleure, esdeveniments de promoció de la cultura i el folklore populars, visites i activitats pràctiques en empreses, i sessions d’orientació laboral, entre altres. El PEE treballarà amb els alumnes de 0 a 18 anys dels cinc centres educatius de la població: l’escola pública Joan XXIII, el col·legi Mare de Déu de Montserrat, l’INS Josep Vallverdú, l’Escola de Capacitació Agrària i la UEC (Unitat d’Escolarització Compartida).

A més, i per tal de promocionar el Pla Educatiu d'Entorn entre la ciutadania, s'organitzaran diferents activitats paral·leles, com el Concurs de disseny del logo del PEE. Aquest està dirigit a tota la comunitat educativa i consta de 7 categories, que podran presentar les seves propostes fins el 14 de març al Centre de Recursos Pedagògics. El veredicte del jurat i l'entrega dels premis es farà públic el 4 d'abril a les 12 del migdia al CRP.

D'altra banda l'educador i ex conseller Joan Manuel del Pozo impartirà una xerrada sobre ciutats educadores el proper 25 de març a les 17.30 a la Casa de la Cultura de les Borges. L'objectiu és donar a conèixer la importància que tenen tots els agents d'un municipi en el procés educatiu dels seus ciutadans més joves.

Comentaris