23.10.2019 |

La comarca de les Garrigues celebra el Sant Jordi més participatiu

L'Oficina Jove va celebrar la festa de Sant Jordi als tres centres de secundària de la comarca en el marc del projecte Apropa't, repartint punts de llibre i roses entre els alumnes. A més a més, se'ls va oferir diferents recomanacions de llibres i lectures tant d'autors garriguencs com d'altres de tot el territori. 

Els més menuts, durant la Diada de Sant Jordi al Castell de l'Albi
Els més menuts, durant la Diada de Sant Jordi al Castell de l'Albi
La comarca de les Garrigues celebra el Sant Jordi més participatiu

La comarca sencera es va bolcar aquesta festivitat de Sant Jordi en l'organització d'actes culturals i literaris amb l'objectiu de viure al màxim aquesta celebració tan nostrada. A més dels actes que van tenir lloc a la capital, la resta de municipis van organitzar nombroses activitats com parades, presentacions literàries i xerrades que convidaven a tots els garriguencs a participar-hi.

Pel que fa a l'Albi, els actes de Sant Jordi es van traslladar al dissabte dia 20. Els més menuts van poder assistir a un contacontes a càrrec de Núria Bergadà i durant la tarda va tenir lloc un recital poèticomusical que va comptar amb la participació d'adults i infants.

A Juneda els veïns del municipi van participar en la festa del llibre i al rosa a la biblioteca municipal Joan Duch, que va acollir una exposició de novetats durant tota la tarda. No obstant, les activitats literària s'allarguen fins demà divendres, que tindrà lloc la xerrada-Tertúlia 'Entre Paraules', amb l'escriptor Carles Duarte. A més, tindrà lloc la presentació del recull poètic Construcció de la nit', d'Anna Pantinat, guanyadora del Premi Joan Duch 2012, i es donaran a conèixer les bases del 15è Premi de Poesia Joan Duch per a joves escriptors. Els assistents seran obsequiats amb una copa de vi.

Les sardanes van ser les protagonistes a Juncosa, que va acollir una exhibició sardanista del Grup Montserrat de Lleida. La Diada es va tancar amb una parada de roses i llibres a la plaça.

Pel que fa a la Granadella, de bon matí la plaça va comptar amb una parada de venda de plantes, flors i llibres, de la mateixa manera que a Castelldans, que va celebrar Sant Jordi muntant una parada de roses i llibres al carrer. Al migdia els veïns van poder assistir a la xerrada-presentació del nou llibre d Vidal Vidal "La meitat de zero" amb roses i cava pels assistents.

Per últim l'Oficina Jove va celebrar la festa de Sant Jordi als tres centres de secundària de la comarca en el marc del projecte Apropa't que l'Oficina està desenvolupant. Aprofitant que setmana rere setmana, l'Oficina s'instal·la als diferents centres durant les hores d'esbarjo, el dimarts 23 i el dimecres 24 va estar repartint punts de llibre i roses entre els alumnes. A més a més, se'ls va oferir diferents recomanacions de llibres i lectures tant d'autors garriguencs com d'altres de tot el territori. 

Per la seva part municipis com Cervià celebren Sant Jordi aquest dissabte amb un berenar, lectures, un bingo i obsequis de la rosa de l'associació de Dones Les Set Valls.

Comentarios