03.08.2021 |
Territoris.cat

El Convent de la Granadella es convertirà en el Centre de la Cultura de l'Oli

L'equipament comptarà amb un espai d'experimentació i descoberta gastronòmica que permetrà fer tastos, demostracions i mostres al voltant de la cuina de l'oli

Centre de l'Oli interior
A l'interior del Centre està previst instal·lar-hi un espai de demostracions gastronòmiques.
El Convent de la Granadella es convertirà en el Centre de la Cultura de l'Oli

L'antic convent de la Granadella, que data del segle XVIII i està situat en ple nucli històric de la població, acollirà el futur Centre de la Cultura de l'Oli, un equipament que pretén convertir-se en un dels referents catalans de l'oli, de la gastronomia que gira al voltant de l'oli i de l'Oleoturisme. Així ho ha determinat el Ple de l’Ajuntament de la Granadella, que el passat 27 de gener va aprovar per unanimitat el projecte executiu i museogràfic del Centre de la Cultura de l’Oli.

Amb la finalitat de promoure la cultura de l’oli amb especial èmfasi en la gastronomia, l'equipament comptarà amb els “Espais d’experiències gastronòmiques”, on es realitzaran maridatges gastronòmics, tastos d’oli, de vi i d’altres productes del territori, presentacions gastronòmiques, cursos de cuina per a escolars i professionals, i altres propostes.

A més, l’equipament també pretén ser el km 0 de l’oleoturisme a la zona. En aquest sentit fonts municipals han explicat que s'hi donaran a conèixer els atractius paisatgístics i patrimonials de l’oli al territori així com els recursos turístics i culturals de l’oli. El Centre de la Cultura de l'Oli també comptarà amb un espai destinat a les sensacions, on s'experimentarà sobre l'oli i els sentits.

L’execució d’aquestes actuacions s’emmarca dins el Pla de Desenvolupament Local Oleoturisme i Economia del Coneixement de les Garrigues Altes, al qual l’Ajuntament de la Granadella hi destina part dels ingressos procedents de les centrals eòliques al seu municipi amb la finalitat el crear activitat econòmica i ocupació per frenar l’envelliment de la població i l’emigració de la població jove de les Garrigues.

Segons fonts municipals el projecte té un pressupost de 381.150 €,  i compta amb un ajut Leader de 250.000 €.

El Convent de la Granadella es convertirà en el Centre de la Cultura de l'Oli
comentaris