23.04.2021 |
Territoris.cat

EDUCACIÓ PLANTEJA A LES BORGES BLANQUES UNA FORMACIÓ QUE COMBINI BATXILLERAT AMB FP AGRÀRIA

El curs de les Escoles Agràries de Catalunya arrenca a les Borges Blanques

Inauguració del curs de les Escoles Agràries de Catalunya a les Borges Blanques
Inauguració del curs de les Escoles Agràries de Catalunya a les Borges Blanques
El curs de les Escoles Agràries de Catalunya arrenca a les Borges Blanques

L'Escola Agrària de les Borges Blanques va ser l'escenari aquest divendres, de l'arrencada del curs 2019-2020 de les Escoles Agràries de Catalunya, un acte que va estar presidit pels consellers Josep Bargalló, i Teresa Jordà, responsables de les conselleries d'Educació i Agricultura, respectivament. Els caps dels departaments van estar acompanyats per l'alcalde de les Borges, Enric Mir, i del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó.

Les autoritats davant de  l'Escola Agrària de les Borges Blanques, en l'acte d'inauguració del curs acadèmicEn el seu parlament, Bargalló va explicar que una de les prioritats d'Educació és la lluita contra la segregació territorial, i que el cost del despoblament i l'envelliment de la població és més alt que el cost del manteniment d'infraestructures educatives que, des d'una perspectiva urbana potser s'haurien de tancar, ja que tenen pocs alumnes. 

Des d'una perspectiva territorial són molt importants pel manteniment del territori, ja que és més barat mantenir una escola que patir despoblament

El conseller Bargallò, va aprofitar l'inici del curs per anunciat que la capital de les Garrigues és el lloc perfecte per proposar implantar la nova modalitat de batxillerat de tres anys combinat, en aquest cas, amb la formació professional agrària.

Si a les Borges tenim batxillerat, cicles d'FP que tenen a veure amb el món agrari i l'Escola Agrària, hem de treballar conjuntament, no és tracta d'un tema pressupostari sinó de voluntat política

Bargalló també ha explicat que d'aquesta manera, s'ajudaria a lluitar contra la segregació territorial. En aquest sentit ha afegit que el cost del despoblament i de l'envelliment de la població és més alt que el cost del manteniment d'infraestructures educatives. 
 

El conseller Bargalló visistant l'Escola Joan XXII de les Borges BlanquesLa consellera Jordà va destacar que el Departament compta amb 14 escoles agràries situades en diferents punts de Catalunya, amb un ventall molt ampli i divers de cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, així com cursos més específics destinats a la formació permanent dels professionals agraris. Això demostra la importància de la formació per lluitar contra l'envelliment del sector agrari, i per a afavorir la innovació, una altra de les prioritats per aquest sector imprescindible per al futur del país.

En el transcurs de la seva visita a les Borges, el conseller Bargalló va mantenir una reunió de treball amb el consistori i va visitar l’Escola Joan XXIII i l’Institut Josep Vallverdú.

El curs de les Escoles Agràries de Catalunya arrenca a les Borges Blanques
comentaris