12.05.2021 |

Dues empreses el CEI de les Borges miren cap a Europa

L’objectiu del CEI Borges és internacionalitzar les seves empreses i promoure la cultura de l’emprenedoria així com l’obertura de noves unitats de negoci a través de l’entrada en el mercat exterior.

La comitiva garriguenca al Centre Pierre Baudis de Toulouse
La comitiva garriguenca al Centre Pierre Baudis de Toulouse.
Dues empreses el CEI de les Borges miren cap a Europa

El Centre d’Empreses Innovadores de les Borges Blanques ha participat els dies 16 i 17 d’abril a la convenció per la internacionalització d’empreses que s’emmarca dins de la jornada Biz Euroregió 2013, una cita que ha tingut lloc a la localitat francesa de Toulouse. A l’acte també hi han assistit el CEI Lleida i GlobaLleida.

El CEI Borges, que forma part de la Xarxa Creamed –entitat que agrupa les regions del Llanguedoc-Roussillon, Catalunya, Midi Pyrénees i les Illes Balears-, ha participat en aquesta primera gran trobada de negocis dels nous emprenedors de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània amb dues empreses, Excom Cloud i Acra Natura Borges SL. Després dels dos dies de convenció, els seus responsables han manifestat la seva satisfacció per poder participar en aquest esdeveniment, ja que han aconseguir realitzar un gran ventall de contactes espontanis la qual cosa els ha obert noves vies de col·laboració empresarial i de negoci. L’empresa de telecomunicacions Excom Cloud, que es va instal·lar al viver a principis del mes de març, ha pres part en la jornada en la modalitat de camp propi, cedit per l’organització, on han rebut moltes visites. L’empresa també ha pogut establir relacions amb la resta del 47 estands participants. L’altre negoci, el proper que entrarà al CEI Borges, és Acra Natura Borges SL, una empresa innovadora del sector de l’agricultura i l’agroalimentació que ha participat a la convenció en la modalitat B2B, la qual preveia una sèrie d’entrevistes organitzades prèviament.

La presència del CEI Borges a Toulouse “certifica la gran tasca que s’està duent a terme des de la regidoria de Promoció Econòmica”, afirma el regidor de l’Ajuntament de les Borges Jordi Ribalta. “Aquesta iniciativa reforçarà la tasca del CEI, que constantment tracta de projectar les seves empreses i el territori de les Garrigues al món per tal de proporcionar noves oportunitats de negoci als emprenedors de la comarca”, argumenta Ribalta.

A la convenció el CEI Borges hi ha anat acompanyat del CEI Lleida i de GlobalLleida, que també portaven els seus emprenedors, els quals també han vist complertes les seves expectatives en aconseguir noves oportunitats de negoci al mercat exterior. En total a la convenció hi ha pres part 80 empreses, inversors i experts en acompanyament internacional. Pel que fa a Catalunya, hi ha participat 33 empreses, de les quals dos són del CEI Borges i quatre del CEI Lleida, en representació també d’altres negocis integrats en la Xarxa d’Empreses Innovadores de Lleida.

Dues empreses el CEI de les Borges miren cap a Europa
comentaris