08.08.2020 |
Territoris.cat

Els veïns de les Borges ja poden consultar els pregons a través del telèfon mòbil

Altres municipis de la comarca, com Cervià, Juneda, Fulleda i l'Espluga Calba, ja disposen d'aquest servei

Imatge de Cervià de les Garrigues, municipi que també compta amb el servei de pregons al telèfon mòbil.
Imatge de Cervià de les Garrigues, municipi que també compta amb el servei de pregons al telèfon mòbil.
Els veïns de les Borges ja poden consultar els pregons a través del telèfon mòbil

L'Ajuntament de les Borges ha posat a disposició dels seus veïns la possibilitat de consultar els pregons a través del telèfon mòbil. Es tracta de l'aplicació gratuïta eBando, disponible per a iOS i Android a l’APP Store i a Google Play, mitjançant la qual els usuaris podran rebre la informació municipal al seu terminal de telèfon mòbil o bé a les tauletes. Aquesta aplicació també es pot descarregar amb un codi QR que properament estarà disponible al tauló d’anuncis de l’Ajuntament així com en diferents indrets de la població, com la plaça i el Centre Cívic, entre altres. Un cop instal·lada només s’ha introduir el codi postal de la població, 25400, per rebre les notificacions.

Amb aquesta nova proposta que permetrà facilitar l'accés a la informació municipal a la ciutadania, l'Ajuntament de la capital de les Garrigues se suma a altres municipis de la comarca que ja disposen d'aquest servei, com són Cervià, Juneda, Fulleda i l'Espluga Calba, entre d'altres. A més, el sistema eBando permet que els usuaris que tinguin descarregada aquesta aplicació puguin veure els pregons i les informacions municipals de la resta de municipis amb aquest servei, només col·locant el codi postal de la població en qüestió. En aquest cas, 25460 per als de Cervià de les Garrigues, 25430 per als de Juneda, 25411 per als de Fulleda i 25410 per als de l'Espluga Calba. Altres municipis, com és el cas de Castelldans, ofereixen un servei diferent que es basa en rebre els últims pregons a través del correu electrònic. Els interessats han d'inscriure's al web www. pregons.castelldans,cat, i de manera automàtica rebran les últimes actualitzacions via telemàtica.

Un nou servei per atansar l'Ajuntament a la ciutadania

La regidora de Governació i Atenció Ciutadana, Núria Palau, ha explicat que aquesta iniciativa “permetrà atansar-nos més a la ciutadania a través de la integració de les noves tecnologies en l’administració local”. La regidora ha remarcat el fet que avui en dia “existeix un índex molt elevat de la població que utilitza els Smartphones i les tauletes en el seu dia a dia, veïns i veïnes de les Borges que tant si són al municipi com si no podran estar al corrent de la informació municipal”.

La iniciativa de posar a disposició dels veïns la possibilitat de rebre els pregons forma part del pla de modernització municipal pel què aposta el consistori i que s’ha materialitzat recentment amb l’aprovació a l’últim ple municipal de l'ordenança reguladora de l'administració electrònica de l'Ajuntament de les Borges Blanques. L’objectiu d’aquest pla és millorar la qualitat dels serveis públics i l’atenció a la ciutadania, obrint nous canals de gestió i facilitant els tràmits amb l’administració local.

Els veïns de les Borges ja poden consultar els pregons a través del telèfon mòbil
comentaris