19.10.2020 |
Territoris.cat

Èxit d’inscrits al Curs per interpretar l’oli de les Garrigues a la Granadella

El curs compta amb 24 assistents, quan les places previstes eren de 15 persones

 

Pilar Pardell, membre de Panell de Tast d'Olis de Catalunya, durant la sessió del dissabte.
Pilar Pardell, membre de Panell de Tast d'Olis de Catalunya, durant la sessió del dissabte.
Èxit d’inscrits al Curs per interpretar l’oli de les Garrigues a la Granadella

El curs per interpretar l’oli de les Garrigues que va començar el dissabte passat a la Granadella, igual que en la seva primera edició, ha estat un èxit d’assistents, inicialment estaven previstes 15 places i al final són 24 les persones assistents al curs.

La procedència dels assistents és principalment de les Garrigues, el Segrià Sud i de la Conca de Barberà, concretament dels municipis de Bovera, Bellaguarda, La Granadella, Pobla de Cérvoles, Almatret, Sarroca, Montblanc i entre d'altres.

La sessió es va distribuir de la forma següent, una part teòrica:  introducció a la valoració organolèptica,  metodologia i material professional i  classificació dels olis d'oliva verge segons la seva qualitat físico-química; i una part pràctica: tast d'oli de categoria extra, tast d'oli de categoria verge, tast d'oli de categoria llampant, i  sessió amb patrons de l'atribut positiu fruitat, i dels defectes amuntegades i baixos.

El seminari va dirigit a les persones interessades en la cultura de l’oli, tan si en són productors com si pertanyen al sector de la comercialització o turístic i que valoren l’excel·lència d’aquest producte tan lligat a les Garrigues. La finalitat és que els participants adquireixin els coneixements i la pràctica per tal de poder interpretar les característiques organolèptiques i sensorials de l’oli d’oliva de les Garrigues.

La realització del curs va a càrrec de Pilar Pardell, membre del Panell de Tast d’Olis de Catalunya.

El curs està organitzat pel Departament d’Agricultura en col·laboració de l’Ajuntament de la Granadella i continuarà els dos propers dissabtes del mes de febrer.

L’execució d’aquesta actuació s’emmarca dins el Pla de Desenvolupament Local Oleoturisme i Economia del Coneixement de les Garrigues Altes. L’Ajuntament de la Granadella ha acordat destinar-hi part dels ingressos procedents de les centrals eòliques al seu municipi amb la finalitat el crear activitat econòmica i ocupació per frenar l’envelliment de la població i l’emigració de la població jove de les Garrigues.

Èxit d’inscrits al Curs per interpretar l’oli de les Garrigues a la Granadella
comentaris