09.05.2021 |
Territoris.cat

La Fira de l'Oli i la Pedra de Vinaixa supera amb èxit la primera dècada

Tot i el mal temps, més de 1.000 visitants gaudeixen d'un certamen que tanca la temporada de fires de l'oli a la comarca

11a Fira de l'Oli i la Pedra de Vinaixa
La pluja va fer que molts visitants passessin a veure l'exposició de pintura, que va tenir molt èxit.
La Fira de l'Oli i la Pedra de Vinaixa supera amb èxit la primera dècada

Prop més de 1.000 visitants van gaudir el passat cap de setmana de l'onzena edició de la Fira de l'Oli i la Pedra de Vinaixa, un certamen plenament consolidat que enguany va quedar deslluït per la pluja. No obstant, tal i com va explicar l'alcalde, Jordi Sarlé, "es van realitzar totes les activitats previstes, sense que el mal temps provoqués la suspensió d'algunes de les propostes del programa firal". La majoria dels visitants van venir de les terres de Lleida i també de Barcelona, així com molt veïns de Vinaixa que viuen fora. Aquests últims, va explicar Sarlé, "tornen cada any per la Fira, ho viuen com si fos la tercera festa major".

El certamen, que enguany havia aconseguit una xifra rècord d'expositors -48 en total- va comptar finalment amb la presència de 38 parades, degut al mal temps del diumenge. De totes elles, 2 eren expositors de pedra de Vinaixa, que segons va subratllar l'alcalde, "van fer contactes interessants amb clients potencials durant el matí de diumenge". I és que la Fira no només es dedica a l'oli, sinó que també promociona un dels productes estrella del territori com és la pedra de Vinaixa.

La Fira va arrencar dissabte amb una sortida popular, però el major nombre d'actes es van celebrar el diumenge. El més multitudinari, l'esmorzar popular davant la cooperativa, que va seguir amb la inauguració oficial del certamen a càrrec de Ramon FArré, delegat del Govern a Lleida. El programa d'actes també va incloure una visita guiada pel centre històric del municipi i un taller d'elaboració de sabó de casa, que juntament amb l'exposició de quadres van ser les activitats amb més èxit, va explicar l'alcalde.

La Fira de l'Oli i la Pedra de Vinaixa supera amb èxit la primera dècada
comentaris