Fort accent local al XXXVIII Cross Vila d'Arbeca

Tot i el vent i l'intens fred, la prova aconsegueix incrementar el nombre de participants respecte l'any anterior
Els escolars van tenir un especial protagonisme en el cros arbequí.
photo_camera Els escolars van tenir un especial protagonisme en el cros arbequí.

Les ganes de córrer van poder més que el mal temps, per la qual cosa la trenta-vuitena edició del Cros de la vila, que ret homenatge a Ramon Bellmunt, va esdevenir ahir tot un èxit. Ni les fuetades del vent gelat ni tampoc el fet de no veure el sol van impedir que més de 600 corredors i corredores -superant la participació dels més de 500 corredors de la passada edició- s'apleguessin al voltant de les pistes d'atletisme del municipi disposats a vèncer en cadascuna de les catorze categories de les què disposava la cursa. Enguany, on hi ha va haver més participació va ser en la categoria benjamí, amb més de 180 nens i nenes.

Les distàncies a recórrer van anar des dels circuits de 1.500 metres, 1.000 metres i 700 metres per les categories juvenils, i d'altres inferiors per a tota la mainada en categoria escolar. La cursa va tenir enguany un fort accent local ja que pel que fa als guanyadors dos arbequins van pujar al lloc més alt del podi en les categories oberta masculina i femenina. Aquests van ser Roger Sans i Montserrat Montalà. Pel que fa als juvenils masculins, el vencedor va ser Gerard Pou, de l'AA Xafatolls de Mollerussa. En categoria Cadet van guanyar l'arbequí Roger Estradé i la també atleta local Núria Tilló. La resta de categories van ser Infantil, Aleví, Benjamí, Prebenjamí i Baby.

La cursa està organitzada per Joventut Atlètica d'Arbeca, amb la col·laboració de l'Ajuntament i altres entitats locals. El circuit havia estat remodelat enguany amb la intenció de disminuir la duresa i millorar la qualitat de la prova. No obstant, i com és habitual, les curses van passar pels camps i camins arbequins.