Granyena celebra el tradicional dinar de la matança del porc

Des de fa uns anys, ja no es fa el mandongo al poble i es compra fet, degut a que la matança del porc està subjecte a una normativa tant de caràcter higienico-sanitària com de protecció animal.
photo_camera Aquest dinar és un dels que es manté any rere any.

Com és tradició Granyena de les Garrigues va celebrar el passat diumenge el tradicional dinar de la matança del porc. La carn de porc va ser doncs l'ingredient principal d'aquest àpat de germanor que un any més van organitzar els veïns del municipi en col·laboració amb l'Ajuntament.

Des de fa uns anys, ja no es fa el mandongo al poble i es compra fet, degut a que la matança del porc està subjecte a una normativa tant de caràcter higienico-sanitària com de protecció animal. Actualment el polèmic espectacle de veure patir un animal està prohibit per la legislació vigent, que especifica que cal atordir-lo abans del sacrifici.

Enguany els assistents, uns 70, van disfrutar de les mongetes d'en Joan Calam, de la xulla cuita per les dones del poble, de la botifarra negra i la llonganissa.

Comentaris