09.05.2021 |

Indemnitzacions milionàries pels danys de la pedra a la fruita

Les més de 5.400 hectàrees de fruita dolça afectades rebran uns 16,5 milions d'euros

El president de la Diputació, Joan Reñé, i el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, van visitar les zones afectades d'Arbeca el passat dia 19
Visita de les autoritats a les zones afectades.
Indemnitzacions milionàries pels danys de la pedra a la fruita

Agroseguro ha quantificat de forma provisional en 21.125.000 milions d'euros les indemnitzacions que haurà d'abonar als pagesos afectats per les dues pedregades que van afectar els dies 8 i 18 de juny les comarques de Lleida. Segons la companyia, bona part dels danys es concentren en produccions de fruita dolça, amb més de 5.400 hectàrees, principalment de poma i pera. Tot i això, a diferència de les pedregades de l'agost del 2009 i del juliol del 2012 no s'han detectat danys a la fusta dels arbres de fruita de llavor que puguin afectar a la pròxima collita. També s'han vist afectats alguns cultius herbacis, alfals, blat i panís, amb més de 17.000 hectàrees sinistrades.

La comarca de les Garrigues va ser una de les més afectades per la pedregada del 18 de juny, juntament amb el Pla d’Urgell, l’Urgell, la Noguera i el Pallars Jussà. La tempesta anava acompanyada de pedra i vent, i va causar danys als cultius dels municipis de Juneda, Arbeca, Puiggròs, Espluga Calba, La Floresta, els Omellons, i Les Borges Blanques.

Indemnitzacions milionàries pels danys de la pedra a la fruita
comentaris