21.04.2021 |

L’Ajuntament de les Borges obra una nova línia d’ajuts per empreses i autònoms

El consistori concedirà 11.000 euros a empreses i autònoms del municipi afectats pels tancaments d’octubre i novembre

L'espai natural del Terrall a les Borges Blanques
L'espai natural del Terrall a les Borges Blanques
L’Ajuntament de les Borges obra una nova línia d’ajuts per empreses i autònoms

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques va aprovar dimecres la concessió d’11.000 euros en ajuts a persones autònomes i empreses del municipi que es van veure afectades pels tancaments d’octubre i novembre a causa de la situació sanitària i les conseqüents restriccions.

El consistori borgenc ha aprovat la concessió d’aquestes línies d’ajuts que va presentar a finals d’any, per valor de 500 euros per a cada sol·licitant, i de les quals s’han beneficiat 22 persones. Les ajudes han anat fonamentalment per als establiments de restauració, gimnasos i centres d’estètica de les Borges que en els darrers mesos s’han vist obligats a cessar temporalment la seva activitat.

Aquests ajuts s’afegeixen a les quatre línies que el consistori borgenc ja havia concedit durant l’any 2020: dues en matèria de covid-19 i dues més per promoure les empreses i comerços de la ciutat. En total, la suma de les línies d’ajut ascendeix a més de 45.000 euros i se n’han beneficiat 120 veïns i veïnes.

El pla de xoc municipal va engegar-se al maig amb 10.500 euros per a 53 autònoms, comerços i petites empreses locals.

Al mes de juny es van concedir ajuts a persones treballadores per compte aliè afectades per un Expedient de Regulació d’Ocupació o un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació durant la crisi sanitària per valor de 4.045 euro que van tenir 36 beneficiaris.

Aquestes dues línies d’ajuts es van sumar a les que el consistori convoca anualment per promoure l’activitat econòmica al municipi: una subvenció per promoure que empreses i autònoms contractin personal, per valor de 7.150 euros, i una altra per implantar nous negocis o modernitzar els existents, amb un import de 12.610 euros.

L’Ajuntament de les Borges obra una nova línia d’ajuts per empreses i autònoms
comentaris