22.01.2021 |
Territoris.cat

L'Ajuntament de Juncosa aprova l'execució de quatre obres de reparació d'equipaments i camins municipals

El Ple de l’Ajuntament de Juncosa dona llum verda a les memòries valorades per executar les obres a la pista poliesportiva, als vestidors municipals, a la Casa de la Cultura i als accessos a la part alta del municipi després de demanar al departament de Governació i a la Diputació de Lleida les subvencions corresponents

Les obres del camí d'accés a la Cooperativa de Juncosa tindran lloc passat l'hivern
Les obres del camí d'accés a la Cooperativa de Juncosa tindran lloc passat l'hivern
L'Ajuntament de Juncosa aprova l'execució de quatre obres de reparació d'equipaments i camins municipals

L'Ajuntament de Juncosa va aprovar, en el darrer Ple municipal celebrat el passat 25 d'octubre, quatre memòries valorades per la reparació de diferents equipacions i camins municipals. Unes obres que segons l'alcalde, Lluís Dalmau, "només podrem fer si ens donen les subvencions que hem sol·licitat tant a la Diputació com a la Generalitat".

La primera fa referència a l'arranjament i la millora de la pista poliesportiva, una obra "del tot necessària perquè el paviment està bufat", explica l'alcalde Lluís Dalmau. La memòria preveu una inversió de 8.900,73 euros i està inclosa al Pla Específic de la Diputació de Lleida. Dins d'aquest pla també s'hi inclou la segona memòria, unes obres de tancament, aïllament i protecció de les zones destinades a les instal·lacions de l'edifici de la Casa de la Cultura. L'obra consistirà en aïllar la caldera de la calefacció, que estroba ubicada a la terrassa de l'edifici i desprotegida de les inclemències meteorològiques. Les millores estan pressupostades en 9.864,39 euros.

Pel que fa a la resta de memòries aprovades pel Ple, formen part del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). La primera, la que compta amb un import més elevat (39.973,20 euros), fa referència a les obres de reparació als vestidos municipals i a la xarxa de sanejament general de la zona poliesportiva. Segons l'alcalde les millores "són urgents, i més tenint en compte que els vestuaris ja tenen més de 35 anys". "Quan plou" -explica Dalmau- "s'inunda tota la zona perquè no hi ha desguàs, i això comporta uns greus problemes d'humitat a les instal·lacions esportives i de lleure", afirma. Pel que fa a les segona memòria, s'ha fet una petició d'una partida de 29.975,10 euros al departament de Governació per tal de condicionar l'accés a la part alta del municipi, un camí que va des de l'antic dipòsit del municipi fins al darrera del poble. El que es pretén és arranjar el camí amb grava i fer-hi una ruta per als caminants.

Tot i que fins a principis del 2014 no sortiran les subvencions, l'Ajuntament de Juncosa ja ha tret a informació pública aquests quatre projectes perquè "en cas que ens donin les subvencions, ja tinguem els tràmits llestos i podrem començar les obres tant aviat com sigui possible", afirma Dalmau.

D'altra banda el consistori ha informat que l'obra prevista de pavimentació de l'accés des de la carretera local L-701 fins a la Cooperativa de Sant Isidre, un camí municipal que dóna a diverses finques, s'aplaça fins a la primavera. L'obra, que compta amb un pressupost de 30.000 euros aportats per la Diputació de Lleida, s'hauria d'haver iniciat fa tres setmanes però degut a un retard per part de l'empresa elèctrica a l'hora de treure un pal de la llum que entorpiria, les ha retrassat. No obstant, l'ajuntament ha pres la decisió de fer les millores més tard "per no entorpir als pagesos ara que ha començat la collita de l'oliva", afirma l'alcalde.

L'Ajuntament de Juncosa aprova l'execució de quatre obres de reparació d'equipaments i camins municipals