07.05.2021 |
Territoris.cat

L’Albi organitza la segona fira de productes artesans i maquinària agrícola

Aquest diumenge, i amb novetats com una trobada de tractors antics i una altra, cavallista

Fira_Albi_001_VR interior
Presentació, aquest dimarts, de les activitats programades per a aquest cap de setmana
L’Albi organitza la segona fira de productes artesans i maquinària agrícola

El pròxim cap de setmana dels dies 9 i 10 d'abril, la localitat de l'Albi acollirà la segona edició de FirAlbi, un certamen de productes de proximitat i de maquinària agrícola, en la qual l’oli en serà el protagonista. Així mateix, es portaran a terme una sèrie de conferències, concerts i representacions en el marc dels actes commemoratius del 850è aniversari de la carta de la població.

El dissabte es faran activitats culturals en commemoració al 850è aniversari de la carta de la població

Els actes compten amb el suport de la Diputació de Lleida, institució que ha acollit aquest dimarts la presentació de les activitats programades, la qual ha comptat amb la participació del vicepresident tercer, Gerard Sabarich; de l’alcaldessa de l’Albi, Anna Feliu; del regidor de l’ajuntament, Adrià Vives, i del fabricant de maquinària agrícola, Jaume Gaya.

La Fira coincideix aquest any amb la celebració del 850 aniversari de la carta de poblament. Per aquest motiu, el proper dissabte, l’Albi acollirà un seguit d’activitats culturals, com la representació teatral al Castell de la concessió del noble Guillem de Cervera del dret sobre el castell i les terres a Guillem de Timor fa vuit segles. Posteriorment, a les deu de la nit, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el poliesportiu municipal acollirà un espectacle musical a càrrec de l’Orfeó Lleidatà.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, inaugurarà el certamen diumenge al matí

El diumenge se celebrarà la segona fira de productes artesans i maquinària agrícola de l’Albi, certamen que va rebre l'any passat un miler de visitants i tan sols va durar un matí. En aquesta edició, les activitats seran tot el matí i la tarda i la fira comptarà amb una cinquantena de parades d’alimentació, de roba, manualitats i artesanies. La fira també serà l’aparador de venda i d’exposició de maquinària agrícola..

La inauguració de la fira serà diumenge, 10 d’abril, i la presidirà el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Com a novetats, l’alcaldessa de l’Albi ha explicat que s’ha organitzat la primera trobada de tractors antics al Passeig Sants Cosme i Damià i la primera trobada cavallista amb recorregut pel recinte firal.

Així mateix, el fabricant de maquinària agrícola, Jaume Gaya, membre del Moto Club Albi Dirt Track, ha explicat que els aficionats a les motos tindran l’oportunitat de poder veure la primera moto del corredor Emili Alzamora, i entrar en el sorteig d’un jersei signat pels pilots lleidatans, Marc i Àlex Marquez.

L’Albi organitza la segona fira de productes artesans i maquinària agrícola
comentaris