L'escola L'Espígol de Juncosa queda sengona en el premi de recollida de piles usades Apilo XII

Aquest dijous, 18 de juny, s'han lliurat els Premis Apilo XII a les escoles de Catalunya que més piles usades han recollit, entre les que hi havia l'Escola Espígol de Juncosa, que ha quedat en 2a posició, entre 600 participants.

Entrega de premis Apilo XII
photo_camera Entrega de premis del concurs Apilo XII.
El director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, el director comercial i de comunicació d'Ecopilas, Julio Lema, i el director general de la Plataforma Europea de Reciclatge (ERP) a Espanya, Matías Rodrigues, han lliurat aquest dijous, 18 de juny, els Premis Apilo XII a les tres escoles de Catalunya que més piles usades han recollit.  
 
La primera classificada ha estat l'escola de Tuixent, a Josa i Tuixent (l'Alt Urgell). Es tracta d'un centre de 9 alumnes que ha aconseguit aplegar 190 quilos de piles, amb una mitjana de 21,11 quilos per alumne. Aquesta fita els ha dut a guanyar 2.500 euros en material escolar.
 
La segona de la classificació és l'Escola L'Espígol, de Juncosa (les Garrigues). Té 25 alumnes que han recollit 453 quilos, amb una mitjana de 18,12 quilos per alumne. S'han endut 1.500 euros.
 
Finalment, l'escola Finestres, de Mieres (la Garrotxa), amb 31 alumnes, ha reunit 482 quilos de piles, és a dir, 15,55 quilos per alumne. L'esforç ha quedat compensat amb un premi de 1.000 euros per al centre.
 
 
Més de 600 escoles participants
 
El concurs s'ha realitzat en el marc de la campanya per al foment de la recollida de piles i acumuladors Apilo XII, basada en la imatge d'un coet que porta les piles al planeta Reciclatge. Des del febrer, unes 600 escoles de tot Catalunya hi han participat, aplegant-ne, en total, 66,7 tones.
 
La campanya, finançada íntegrament pels sistemes integrats de gestió  Ecopilas, ERP (European Recycling Platform), Unibat i Ecolec, ha contemplat d'altres accions adreçades a la ciutadania i els punts de venda. L'objectiu ha estat donar a conèixer als ciutadans els punts de recollida de piles usades, més de 10.000 a tot el territori, molt propers als seus domicilis.
 
 
La importància de la recollida selectiva de piles i acumuladors
 
L'any 2013 es van recollir a Catalunya 655 tones d'aquests residus, que es van gestionar de manera adequada per reduir-ne l'impacte ambiental i per aprofitar recursos. A les instal·lacions de tractament es recuperen els materials valuosos i es tornen a posar en circulació com a matèria base per a la producció de nous productes. Si llencem les piles i bateries al contenidor del rebuig, estem fent que un residu que pot contenir substàncies perilloses i materials de valor i escassos no arribi a la planta de reciclatge, posant en perill el medi ambient i malbaratant recursos.

Comentaris