14.07.2020 |

L’oli de les Garrigues mira cap al mercat asiàtic

Representants del Patronat Fira les Garrigues, de la DOP les Garrigues i de l’Ajuntament de les Borges estudien l’entrada de l’oli verge extra al Japó. 

El consistori va acollir la segona presa de contacte entre les parts.
El consistori va acollir la segona presa de contacte entre les parts.
L’oli de les Garrigues mira cap al mercat asiàtic

Les negociacions s’allargaran durant les properes setmanes, i s’han dut a terme gràcies als contactes generats durant el mediàtic acte de presentació de la 50a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues el passat gener al Mercat de la Boqueria de Barcelona. En conèixer el producte de qualitat garriguenc, l’Associació de Comerciants del Mercat els va oferir la possibilitat d’omplir el “nínxol” de mercat existent al país nipó amb l’oli d’oliva de les Garrigues. “El habitants del Japó tenen un alt poder adquisitiu i reclamen un producte d’altíssima qualitat com és el nostre oli”, remarca l’alcalde Enric Mir. En aquest sentit també es manifesta el vicepresident del Patronat Fira les Garrigues, Jaume Salat, qui argumenta que “és per aquest motiu que la DOP, el Patronat i l’Ajuntament volen desenvolupar importants polítiques comercials per intentar arribar directament als clients i obrir-se al món”.

La segona presa de contacte ha tingut lloc aquesta setmana al consistori amb una reunió amb una agència d’exportació especialitzada, i els comerciants de la Boqueria, amb qui es negocia aquesta ampliació de mercat, i a la què han assistit els representants dels DOP les Garrigues Jaume Salat i Pilar Pardell, el president del Patronat Fira les Garrigues i alcalde de les Borges, Enric Mir, el regidor de promoció Econòmica de l’Ajuntament, Jordi Ribalta. “El proper pas és concretar la proposta econòmica per tal que el nostre producte s’obri camí a l’Àsia. Un punt molt important ja que això podria suposar un increment del turisme japonès a la zona de les Garrigues, per conèixer-ne l’origen”, afirma l’alcalde Enric Mir.

L’oli de les Garrigues mira cap al mercat asiàtic
comentaris