04.08.2021 |
Territoris.cat

L'Ajuntament de les Borges Blanques aprova el nou POUM

Imatge d'una sessió plenària a les Borges Blanques
Imatge d'una sessió plenària a les Borges Blanques
L'Ajuntament de les Borges Blanques aprova el nou POUM

El Ple de l’Ajuntament de les Borges va aprobar, aquest dijous, el text refós del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) amb la incorporació de les prescripcions de l’acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme del passat 17 de juliol de 2018. Un document que ha suposat molts anys d’esforços, converses i negociacions, el consistori. D’altra banda, al llarg de la sessió plenària es va donar llum verda el Pla d’acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) i el reglament regulador del nou Centre d’Entitats de la capital de les Garrigues.

L’alcalde de les Borges, Enric Mir, va manifestar la seva satisfacció per l’aprovació definitiva del POUM, hi va destacar la importància d'aprovar finalment aquest document i poder disposar en breu de la nova ordenació de la ciutat com a eina millora urbanística i de dinamisme local. 

Imatge de les Borges BlanquesPla d’Acció per l’Energia Sostenible

El Pla d’Acció per l’Enginyeria Sostenible i el Clima de les Borges Blanques (PAESC), és un document estratègic de planificació energètica i climàtica local que conté les accions que l’Ajuntament durà a terme per superar els objectius establerts per al 2030 i les mesures municipals d’adaptació i mitigació al canvi climàtic, a favor de les fonts d’energia renovables i les tecnologies de millora de l’eficiència energètica.

Enric Mir, durant la visita al nou Centre d'Entitats.Reglament regulador del nou Centre d’Entitats

El reglament que regularà el funcionament del nou Centre d’Entitats, així com els drets i les obligacions dels seus usuaris. Aquest espai s’ha habilitat a l’immoble de l’Avinguda de les Garrigues de les Borges Blanques (antic Escorxador) i té com a objectiu facilitar un espai de treball i de reunió de les entitats del municipi que no disposin de seu pròpia, a més a més de fomentar el desenvolupament d’activitats de caràcter sociocultural i participatiu i potenciar l’associacionisme i la participació ciutadana.  

Altres temes del ple

Lan sessió plenària també va aprovar la denominació d’una zona enjardinada, situada a l’Avinguda Carrascó i Formiguera i propietat del consistori, com a Jardí de Josep Triquell Gomis. Es tracta d’un reconeixement públic al borgenc Josep Triquell, que va morir l’any 2018, el qual durant molts anys es va fer càrrec de manera altruista del manteniment del parc.

L'Ajuntament de les Borges Blanques aprova el nou POUM
comentaris