Padrins voluntaris de les Borges ensenyen jocs tradicionals als més petits

La d'avui és la primera de les quatre sessions previstes, i comptarà amb la presència d'infants d'entre 6 i 9 anys que aprendran a jugar als Patacons i a les Pedretes.

El projecte atansa dos generacions a través dels jocs tradicionals
photo_camera El projecte atansa dos generacions a través dels jocs tradicionals

Un grup de padrins i padrines de les Borges participen avui en el projecte d'Acció Local “Jocs antics i tradicionals” en el qual ensenyaran a la canalla aquelles activitats lúdiques que practicaven de petits i que en l’actualitat han quedat oblidades. El taller, que organitza el Casal de la Gent Gran de les Borges, “és un punt de trobada entre padrins i infants que permet que dues generacions comparteixin una estona divertida i enriquidora”, afirma l'alcalde de les Borges, Enric Mir. L'activitat consta de tres sessions més, que tindran lloc els dies 25 d'octubre i 15 i 29 de novembre a partir de les 19.00 hores a la biblioteca Marquès d'Olivart.

Segons Mir, aquesta activitat “és una gran iniciativa que permet estrényer els lligams entre avis i néts a la vegada que es recuperen i revaloritzen els jocs tradicionals, moltes vegades ja oblidats, i que formen part de la nostra cultura”. El projecte, que s'emmarca dins el programa Gent 3.0 en conveni entre el Departament de Benestar Social i Família i l'Obra Social “La Caixa”, permetrà que els infants d'entre 3 i 9 anys coneguin jocs com les xapes futboleres, l'Anellet, els Ossets, els Sants i el Trompo. Després de les sessions a la biblioteca tindrà lloc l'ultima jornada al Parc de Nadal amb un taller on els voluntaris del Casal ensenyaran a jugar a Pedra, paper i tisora i al Tres en ratlla a tots els assistents.

Seguidament la biblioteca acollirà aquesta tarda el taller de “Contes catalans retrobats”. Les contacontes habituals Maria Balcells i Júlia Mas explicaran als nens i nenes de P5, 1r, 2n i 3r de Primària històries de mags, cavallers, dracs, pirates i sirenes que es relataven a Catalunya quan l'oralitat encara era el mitjà de transmissió habitual.

Comentaris