09.04.2020 |
Territoris.cat

Pedalada reivindicativa en favor de les banquetes arbrades a Juneda

Tindrà lloc aquest divendres al vespre i finalitzarà amb un bany nocturn a les piscines municipals

Els trams de la Banqueta que passen per Juneda són visitants periòdicament per excursionistes i passejants.
Els trams de la Banqueta que passen per Juneda són visitants periòdicament per excursionistes i passejants.
Pedalada reivindicativa en favor de les banquetes arbrades a Juneda

Amb l'objectiu de conscienciar a la població sobre el risc de desaparició al que està sotmès l'espai natural la Banqueta de Juneda, l'entitat ecologista que porta el mateix nom ha organitzat una pedalada vespertina i popular a favor de les banquetes arbrades que tindrà lloc el proper divendres, 11 de juliol. L'acte compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de la població i la Colla Ciclista la Pedalada.

El punt de trobada és a tres quart de nou del vespre a la plaça Jacint Rosinach de Juneda, on s'iniciarà un itinerari que recorrerà la Segona Màquina, els Nou Salts, el Meandre de les Planes, el tram on s'ha eliminat l'arbrat i s'hi ha construït una nova llera de formigó armat i el pont del Valeri. A la tornada se seguirà el mateix camí que a l'anada, i en total els participants hauran caminat una distància aproximada de 10 quilòmetres. A la meitat del recorregut hi haurà avituallament amb sucs i begudes per ajudar als participants a arribar al punt final, les piscines de Juneda, on tots ells podran gaudir d'un bany nocturn.

Amb aquesta nova activitat, l'organització manté l'aposta amb la campanya de mobilització pacífica i cívica a favor de les banquetes arbrades i a favor de la implementació de tècniques de revestiment dels canals respectuoses amb l'arbrat. Fonts de l'ADPN La Banqueta, han explicat que aquests corredors naturals i espais d'oci i de lleure estan amenaçats i en risc de desaparició a causa de la voluntat de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell de continuar la propera tardor les obres de substitució de les lleres històriques per unes noves lleres de formigó armat sobredimensionades. En aquest sentit temen que aquestes obres, de nou, suposaran la tallada i l'eliminació dels arbres centenaris existents i tampoc preveuran cap tipus de mesura de seguretat per als usuaris o per a la fauna que pugui caure a l'aigua, sense possibilitats d'escapatòria.

Comentarios