22.06.2021 |
Territoris.cat

La Pobla commemora el 700 aniversari de la seva fundació com a municipi

Més d'un centenar de persones prenen part en el primer dels actes de celebració de l'efemèride

Aniversari Carta de poblament La Pobla de Cérvoles
L'acte va incloure el descobriment de la placa que recorda la data d'entrega de la Carta de Poblament.
La Pobla commemora el 700 aniversari de la seva fundació com a municipi

L'ajuntament de la Pobla de Cérvoles i més d'un centenar de veïns van celebrar aquest passat diumenge un acte institucional en motiu de la celebració dels 700 anys de la Carta de Poblament, una fita històrica que el poble ha volgut recordar amb l'objectiu de donar a conèixer les seves tradicions i la seva història. La jornada del passat diumenge va posar en marxa una sèrie d'actesque s'allargaran al llarg d'aquest any, com xerrades, jornades culturals i presentacions de llibres, entre d'altres.

Una missa a l'església del municipi va encetar la jornada, amenitzada per l'actuació de tres músics de l'orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Seguidament va tenir lloc la inauguració del monument commemoratiu a la plaça de l'església, un acte al què van assistir Josep Alegre, actual pare abat de Poblet; Joan Busqueta, historiador i degà de la Facultat de Lletres de la UdL, i l'alcalde de la Pobla de Cérvoles, Jaume Estradé, qui va destacar "la importància de la celebració d'aquest primer acte i de la resta d'esdeveniments previstos, amb els què pretenem reivindicar la data del 23 i el 24 de febrer, ja que hi ha divergències sobre el dia exacte en què va tenir lloc l'entrega d'aquest privilegi de mans del pare Abat de Poblet l'any 1.314, un acte que va representar el naixement oficial del municipi".

D'altra banda l'alcalde també va aprofitar per donar a conèixer la resta d'actes programats per commemorar aquesta efemèride, com el proper, que tindrà lloc per Setmana Santa a l'Arborètum Doctor Barberà de la Pobla de Cérvoles. La jornada inclourà la plantada d'un arbre en motiu dels 700 anys de la Carta de Poblament, i un esmorzar popular. Al migdia la plaça de l'església acollirà un dinar a l'aire lliure i finalment tindrà lloc una taula rodona sobre agricultura i turisme.

 

 

La Pobla commemora el 700 aniversari de la seva fundació com a municipi
comentaris