04.06.2020 |

Premi per a la Floresta per l’organització de la Setmana Cultural

La JNC de les Garrigues atorga el Premi Compromís al municipi perquè "durant les 24 edicions de la Setmana Cultural hi han passat ponents de primer nivell, tot i les reduïdes dimensions de la localitat"
 

Els premiats, al finalitzar l'acte
Els premiats, al finalitzar l'acte
Premi per a la Floresta per l’organització de la Setmana Cultural

El Local Social de la Floresta va acollir el passat divendres a la tarda l'entrega del Premi Compromís que el col·lectiu de la Joventut Nacionalista de Catalunya de les Garrigues va decidir lliurar al municipi garriguenc. El guardó va reconèixer la tasca dels organitzadors de la Setmana Cultural del municipi, un acte que l'any que ve complirà un quart de segle de vida i que, malgrat que el municipi és petit, ha aconseguit reunir ponents de primer nivell, com Jordi Pujol, Artur Mas, José María Setién, Juan María Atutxa, Xabier Arzalluz, Josep Cuní, Vicent Sanchis, Muriel Casals, Manuel Milián, Toni Nadal i Magda Oranich, entre d'altres. Això demostra, segons els membres de la JNC, "un treball molt intens per part de les persones que durant tot aquests anys s’han encarregat de fer-ho possible". L’acte va estar centrar en reconèixer-los el mèrit de la tasca feta durant aquests anys, i que segueixin sent tot un referent de la comarca, tot i que les dificultats econòmiques actuals poden fer que la cultura passi a un segon terme per destinar més recursos a altres prioritats.

L'acte va arrencar a l'Ajuntament de la Floresta, on el Vicepresident Segon del Parlament de Catalunya, Lluís Corominas, va signar el llibre d’honor. Seguidament la comitiva es va traslladar al Local Social on va tenir lloc l'entrega del Premi Compromís. A l'acte hi van ser presents els protagonistes, les associacions que organitzen la setmana cultural: els Amics del Castell Floresta, l’Associació de Dones, l’Associació de Jubilats i l’Associació de Joves i veïns del municipi. També hi van prendre part l'alcalde de la Floresta, Jaume Setó i els regidors del municipi, així com també de la comarca. Pel que fa als membres de les JNC i de CiU, s'hi van aplegar alguns joves, la presidenta de la JNC, Marta Pascal, el cap comarcal JNC a les Garrigues, Jordi Sumalla, el vicepresident segon del Parlament, Lluís Corominas, el delegat del Govern a Lleida, Ramón Farré i la diputada al Parlament, Ramona Barrufet. En els parlaments es va recordar la necessitat que només amb una cultura forta i potent, Catalunya podrà seguir mantenint els trets i signes d’identitat propis.

Premi per a la Floresta per l’organització de la Setmana Cultural
comentaris