16.09.2021 |

Seròs acull la jornada informativa sobre el Projecte Leader

Amb les tres darreres convocatòries del Projecte Leader, a la comarca de les Garrigues s'han invertit al voltant de 10 milions d'euros, que han repercutit en 3 milions d'euros d'ajuts a més de 80 empreses.
Ignasi Perramon va explicar el Programa de desenvolupament rural 2007-2013.
Ignasi Perramon va explicar el Programa de desenvolupament rural 2007-2013.
Seròs acull la jornada informativa sobre el Projecte Leader

El Consorci Garrigues per al Desenvolupament de Territori va realitzar aquest dimarts a Seròs, una sessió informativa sobre el Projecte Leader, una iniciativa que parteix del Programa de desenvolupament rural de la Unió Europea. L'acte va estar presidit pel gerent de l'entitat Ignasi Perramon, qui va explicar al assistents els eixos d'actuació del projecte i com es poden acollir als ajuts que, enguany, es poden sol·licitar fins el proper 20 de febrer.

El Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori engloba la totalitat de la comarca de les Garrigues i els municipis de Seròs, Massalcoreig i la Granja d’Escarp, situats a la subcomarca del Baix Segre, pertanyent al Segrià; un total de 36 que comparteixen grans similituds socioeconòmiques i paisatgístiques.

Segons va explicar Ignasi Perramon, en les tres darreres convocatòries del Projecte Leader, s'han invertit en el territori del Consorci Garrigues 9.610.565,74 euros, i han comportat uns ajuts de 3.099.592,72 euros, per les més de 80 empreses que des del 2009 han sol·licitat aquests ajuts.

Des del 2009, ja són 18 les cooperatives que han pogut millorar els seus processos productius i, per tant, produir un millor oli d'oliva. També s'han pogut crear o millorar les agrobotigues a localitats com Maials, les Borges Blanques, la Granadella, Aspa, Juneda, el Soleràs, Bellaguarda, Els Torms, Juncosa, l'Espluga Calba, Alfés, el Cogul, Vinaixa, entre altres municipis.

Concretant les xifres, 1 milió s'ha destinat a ajuts en activitats relacionades amb el desenvolupament del turisme; s'han creat allotjaments a diverses localitats com Arbeca, el Vilosell o Granyena de les Garrigues; s'han obert nous restaurants i d'altres han pogut ampliar la seva activitat a localitats com les Borges Blanques, la Floresta o Arbeca.

La resta d'inversions s'han destinat a activitats que ajuden a diversificar l'activitat econòmica del territori amb inversions a localitats com Massalcoreig, Seròs, Juneda, Bovera, Arbeca, Torrebesses, les Borges Blanques, l'Albi o Castelldans, entre altres

Els ajuts, cofinançats al 50% amb fons Europeus i fons del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, poden ser entre el 20 % i el 35 % de la inversió realitzada.

Seròs acull la jornada informativa sobre el Projecte Leader
comentaris