13.06.2021 |
Territoris.cat

El Soleràs i Castelldans celebren diumenge les fires de l'oli nou

Juntament amb Juncosa, municipi que amplia el certamen a dos dies

Presentació Fira Oli Juncosa 001
La Fira de Juncosa es va presentar aquesta setmana a la Diputació de Lleida
El Soleràs i Castelldans celebren diumenge les fires de l'oli nou

L'oli nou serà més present que mai aquest cap de setmana a la comarca, on coincideixen tres fires dedicades a aquest producte. El Soleràs, Castelldans i Juncosa són els municipis que obriran les seves portes als visitants per presentar-los l'oli nou d'enguany.

Al Soleràs la Cooperativa té previst organitzar el tradicional esmorzar popular, que aplega veïns i visitants al davant de la cooperativa. També organitza una jornada de portes obertes, per mostrar el funcionament i el procés d'elaboració de l'oli, i un tast de l'oli nou.

Per la seva part la cooperativa de Castelldans encara la Festa de l'Oli Nou amb novetats. Enguany, a més de l'esmorzar popular i la jornada de portes obertes a la cooperativa, el municipi comptarà  amb una mostra d’oficis artesans, un taller d’artesania per la mainada, exposicions i visites guiades pel poble, a més de diferents parades de venda de productes artesanals, que s'instal·laran a la localitat durant el matí de diumenge. La cooperativa espera que aquest any, amb aquesta nova oferta d'activitats, "unes 1.000 persones visitin la Festa de l'Oli". El gerent de l'entitat, Ramon Jovells, afirma que durant la jornada la cooperativa espera vendre "entre 7.000 i 8.000 litres d'oli nou", un producte que Jovells defineix com "bastant suau i amb un bon paladar. Un oli molt gormand".

També Juncosa espera centenars de persones a la 6a Fira de l'Oli i Productes Artesans, on la Cooperativa espera vendre uns 10.000 litres d'oli. Per primera vegada, el municipi ha ampliat el certamen a dos dies, de manera que la cita amb l'oli arrencarà el dissabte. En aquesta jornada tindran lloc les novetats respecte les edicions anterior i entre les que s'hi inclou la caminada popular “Pa amb oli i xocolata”, la visita a les noves instal·lacions de la cooperativa, la conferència de Gregori Canalias, director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i la presentanció de la nova imatge dels productes “Les Cabanes”, entre els que destaca el nou oli ecològic, així com la nova web de la cooperativa.

El Soleràs i Castelldans celebren diumenge les fires de l'oli nou
comentaris