Tomàs Cusiné engega un nou projecte per elaborar vins de la Conca de Barberà

Sota el nom de Cara Nord, preveuen embotellar en aquesta primera anyada prop de 50.000 ampolles, entre blanc i negre

El celler Tomàs Cusiné
photo_camera El celler Tomàs Cusiné

Tomàs Cusiné, propietari del celler del mateix nom ubicat al Vilosell de la DO Costers del Segre, ha endegat conjuntament amb altres dos socis, Xavier Cepero i el distribuïdor nord-americà, Eric Solomon, un nou projecte vitivinícola amb el nom de Cara Nord, en aquest cas a la DO Conca de Barberà. Al març del 2012 van començar a treballar diferents vinyes situades a la cara nord de la serra de Prades, a uns 800 metres d'alçada i sobre terres de pissarra i molt minerals, que els han permès obtenir vins amb molt de caràcter i una forta personalitat.

Aquesta setmana han tret al mercat un vi blanc, del qual n'han elaborat 17.000 ampolles, i en breu començaran a embotellar un negre, del qual n'obtindran unes 30.000, en aquesta primera anyada. El vi blanc està elaborat amb vinyes aïllades, entre boscos, de Macabeu, Chardonnay i Albariño i, segons explica la nota de cata "sobre un fons floral, de fruita blanca, es combinen aromes exòtics com la pinya, maracuyá i les notes minerals". Pel que fa al negre està elaborat amb un 42% de Garnatxa, un 38% de Syrah i un 20% Garrut.

Comentaris