Xefs 'Michelin' i Garrigues Experience novetats de la Fira de l'Oli de les Garrigues

Presentació de la Fira de l'Oli al Parador Nacional del Roser Text
photo_camera Presentació de la Fira de l'Oli al Parador Nacional del Roser

El Parador Nacional del Roser de Lleida va ser l'escenari aquest dijous de la presentació de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, el certament que en la seva cinquanta-cinquena edició comptarà amb la presencia dels xefs amb estrelles Michelin Fran López dels restaurants Xerta de Barcelona i Villa Retiro a Xerta, cadascun amb una estrella, el Xixo Castaño del restaurant Malena de Gimenells, i el Jeroni Castell del restaurant Les Moles d'Ulldecona, tots dos amb una estrella. Tots ells presentaran cada dia al vespre un xou cooking en directe, presentant les seves propostes gastronòmiques amb oli verge extra de les Garrigues. Així o va explicar l'alcalde de les Borges Blanques Enric Mir.

L'alcalde de les Borges Blanques Enric Mir
L'alcalde de les Borges Blanques Enric Mir.

La Fira de l'Oli també incorpora en aquesta edició  la possibilitat de gaudir d'una autèntica experiència garriguenca, que permetrà que un grup limitat d'assistents el dissabte al matí a la Fira pugui aprendre en directe al camp com es cullen les olives, visitar una típica cabana de volta garriguenca, celebrar-hi un esmorzar de brasa, i finalitzar amb un tast d'olis, tot i que els responsables del certamen estan buscant la manera que els visitants es puguin endur l'oli de les olives que hauran collit ells mateixos.

El certamen que se celebrarà del 19 al 21 de gener ha assolit el 100 per cent d'ocupació d'expositors presents al certamen, amb més de 160 estands, dels que n'hi ha 32 empreses que ocuparan 37 estands, fet que suposa el rècord històric d'expositors presents al Pavelló de l'Oli, superant els 31 de l'any 2015, i també hi haurà 46 expositors més que han agafat 52 estands al Pavelló Comercial, uns altres 16 a la carpa de productes de proximitat, 5 expositors a l'exterior del recinte i una cinquantena de botigues artesanals, d'alimentació ràpida.

En l'acte també hi va intervenir l'alcalde d'Agramunt Bernat Solé, donat que en aquesta edició el certament garriguenc s'agermana amb la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra del municipi urgellenc

L'alcalde d'Agramunt Bernat Solé
L'alcalde d'Agramunt Bernat Solé.

L'organització de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues ha concedit el Premi Cultura de l'Oli 2018 al Doctor Eduard Escrich, pels seus més de 30 anys estudiant la relació entre la nutrició i el desenvolupament del càncer, on ha obtingut destacats resultats entre el consum d'oli d'oliva verge extra i la seva contribució a la prevenció del càncer de mama, entre altres beneficis i propietats protectores, especialment si es combina amb una dieta equilibrada i un estil de vida saludable.

Comentaris