15.12.2019 |
Territoris.cat

Descobreix gratuïtament la ciutat ibèrica del Molí d'Espígol

El dissabte 30 de novembre i el dissabte 28 de desembre, el jaciment obrirà les seves portes i oferirà una visita guiada gratuïta a les 12.00 h
Restes arqueològiques del Molí d'Espígol, a Tornabous
Restes arqueològiques del Molí d'Espígol, a Tornabous
Descobreix gratuïtament la ciutat ibèrica del Molí d'Espígol

La ciutat ibèrica del Molí d'Espígol obrirà al públic gratuïtament els darrers dissabtes dels mesos de novembre i desembre.

Ho farà amb l'objectiu de facilitar l'accés a la ciutadania i donar a conèixer el jaciment.

Així, el dissabte 30 de novembre i el dissabte 28 de desembre el jaciment obrirà les seves portes de forma gratuïta, de 10 a 14 h, i a les 12 h organitzarà una visita guiada també gratuïta.

Aquesta proposta vol contribuir a valorar un dels assentaments més notables i ben conservats del poble ilergeta

La ciutat ibèrica del Molí d'Espígol és considerada és un dels jaciments ibèrics més importants de Catalunya.

Les investigacions evidencien que es tractava d'un centre polític i econòmic de primer ordre, fet que fa pensar que es podria identificar amb l'antiga ciutat d'Atanagrum, la capital dels ilergets segons l'historiador romà Titus Livi.

L'Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha renovat durant l'any 2019 la museografia del centre d'acollida de visitants de la Ciutat Ibèrica del Molí de l'Espígol amb l'elaboració de nous continguts interpretatius i la creació d'un audiovisual que explica la història dels coneguts cabdills ilergets Indíbil i Mandoni.

Un dels aspectes destacats del treball ha estat l'elaboració d'una recreació hipotètica de la ciutat ibèrica del Molí d'Espígol, realitzada pel dibuixant Albert Àlvarez Marsal.

El projecte s'ha completat amb l'elaboració de l'audiovisual Atanagrum.

 

Comentarios