22.04.2021 |
Territoris.cat

Genís Sinca presenta un llibre sobre el mestre lleidatà Ramon Fuster i Rabés

Ramon Fuster Rabés fou un dels pedagogs més fascinants del segle XX a Catalunya
Ramon Fuster
Biografia del mític pedagog lleidatà
Genís Sinca presenta un llibre sobre el mestre lleidatà Ramon Fuster i Rabés

Pagès Editors presenta demà al Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya el llibre 'Ramon Fuster i Rabés. Biografia del mestre'.

Es tracta d'un llibre del periodista i escriptor Genís Sinca que narra amb rigor i passió la vida i obra del pedagog lleidatà, un dels més fascinants del segle XX català.

Fuster va ser fundador de l'Escola Tagore (1957), a Bellaterra, el primer centre a l'aire lliure del seu temps, inspirat en l'escola de Bosc de la mítica Rosa Sensat. Especialista també en Decroly i Montessori, Ramon Fuster va dirigir l'Escola de Jardineres-Educadores del CIC (1962-1972), una de les experiències pedagògiques i educatives més importants i desconegudes de la nostra història recent.

El seu profund compromís amb Catalunya va empènyer Fuster a multiplicar les seves activitats, però sobretot va participar molt activament en la creació de la revista infantil i juvenil Cavall Fort (on publicava contes com a Ramon de Bell-lloc) i també va implicar-se a fons en els inicis del diari Avui.

Fuster va estar implicat en la creació d'institucions tan importants com l'escola Tagore, el diari Avui o la revista Cavall Fort

Antic professor de l'escola Virtèlia, Ramon Fuster encara avui és recordat per multitud d'alumnes i mestres com un personatge ple de bondat i, alhora, tenaç en les seves conviccions pedagògiques.

Ramon Fuster va convertir-se en un dels gegants de la resistència cultural antifranquista quan va aconseguir, contra pronòstic, un miracle democràtic: ser elegit degà del Col·legi el 1969, primera victòria democràtica sota el franquisme. La victòria de Fuster li va permetre assolir una fita encara més complicada: democratitzar el Col·legi, desburocratitzar-lo i catalanitzar-lo. 

'Ramon Fuster i Rabés. Biografia del mestre' és un veritable recull de vivències i testimonis de persones que li van ser properes

Ramón Fuster

Genís Sinca presenta un llibre sobre el mestre lleidatà Ramon Fuster i Rabés
comentaris