05.03.2021 |
Territoris.cat

30 GENER

La poetessa María Salgado realitzarà la performance 'Let Her Try' a la Panera

Aquesta activitat està emmarcada en la 11a Biennal d'Art Leandre Cristòfol
Maria Salgado
Maria Salgado recitant
La poetessa María Salgado realitzarà la performance 'Let Her Try' a la Panera

La poetessa madrilenya María Salgado realitzarà la performance 'Let Her Try / Deja A Ella Probar' demà dijous 30 de gener al Centre d'Art la Panera de Lleida.

Salgado treballa el llenguatge en les seves tres dimensions —oralitat, performance i escriptura—, produint textos, audiotextos i accions que van donant cos a investigacions de llarg recorregut.

'Let her try / Deja a ella probar' tindrà lloc el 30 de gener, a les 19.30 h

'Let her try / Deja a ella probar' pertany a la línia de treball que Salgado dedica a l'estudi de la poesia, en la qual aprofundeix en l'obra d'altres autors del passat cercant elements que reverberen en el nostre present.

Aquí agafa un fragment de 'Patriarchal poetry' (1927), de Gertrude Stein, per fer-ne una traducció comentada al castellà, un poema que destaca per la repetició i combinatòria d'un nombre escàs de frases curtes i precises. Alternant d'un idioma a l'altre, amb els seus  diversos accents i valències geogràfiques, moments de desconstrucció analítica dels versos de Stein donen pas a una recitació entonada de la traducció de Salgado, que va augmentant en ritme i intensitat.

L'acció actualitza el potencial feminista que s'allotja en els versos de Stein, que Salgado allibera en el desplaçament que provoca amb la seva traducció i performance.

La poetessa María Salgado realitzarà la performance 'Let Her Try' a la Panera
comentaris