09.07.2020 |
Territoris.cat

Tàrrega programa un cicle estival d’arts escèniques en pobles del municipi

La Regidoria de Cultura manté tota l’activitat d’estiu en noves ubicacions per garantir les mesures de seguretat sanitària
Imatge promocional d'Slow Olou.
Imatge promocional d'Slow Olou.
Tàrrega programa un cicle estival d’arts escèniques en pobles del municipi

La Regidoria de Cultura de Tàrrega continua programant activitats en l’actual fase de represa. Del 4 al 25 de juliol se celebrarà la segona edició de PÚBLIC!, cicle d’arts de carrer destinat al públic familiar. Estrenat amb èxit l’any passat, el format es manté en el calendari adaptant-lo als nous protocols de seguretat sanitària. Això vol dir que es limitarà l’aforament per garantir la distància social entre els espectadors, per la qual cosa caldrà fer una reserva prèvia. Integraran el cicle quatre espectacles de circ i teatre de text que s’escenificaran amb entrada gratuïta als pobles d’Altet, La Figuerosa, Santa Maria de Montmagastrell i Claravalls. Les companyies seleccionades són Mortelo & Manzani, Slow Olou, Circ Los i El Celler d’Espectacles.

Imatge promocional de Mortelo & ManzaniImatge promocional de Mortelo & Manzani​

A l’estiu no faltaran tampoc havaneres i sardanes

Altres suggeriments de la Regidoria de Cultura per als dies estivals seran un cicle d’havaneres els dies 12 de juliol i 7 d’agost amb les veus d’Els Pescadors de l’Escala i Boira respectivament. Els concerts tindran lloc per primera vegada al pati de l’Escola Maria-Mercè Marçal, escenari on tampoc faltarà el so tradicional de la sardana els dies 8 i 28 d’agost de la mà de la Cobla Tàrrega. “Amb el canvi d’ubicació podem garantir el compliment de les mesures de seguretat sanitària”, destaca el regidor de Cultura, Carlos Vílchez. “Treballem així per mantenir en el calendari tota l’activitat habitual dels dies d’estiu”, afegeix.

 

A punt l’autocine, de l’1 al 29 de juliol

D’altra banda, i com ja s’informà, l’Ajuntament de Tàrrega habilitarà un autocine durant el mes de juliol. És el nou format amb què la capital de l’Urgell vol mantenir les projeccions a cel obert fent compatible l’activitat amb els protocols sanitaris. Les sessions es traslladaran al Càmping Municipal, on els espectadors podran gaudir de les pel·lícules dins el seu vehicle particular. La Regidoria de Cultura oferirà cinc sessions d’autocine tots els dimecres de juliol, a 1/4 d’11 de la nit, amb entrada de franc. L’aforament serà limitat i no caldrà reserva prèvia.

D’altra banda, la selecció de títols respon a la voluntat de donar suport al sector de l’audiovisual català. Així, quatre dels films són de producció autòctona. La vida sense la Sara Amat, rodada al Talladell i guanyadora d’un premi Gaudí a la millor banda sonora, obrirà el cicle l’1 de juliol. Després serà el torn de la comèdia negra 7 raons per fugir, guanyadora del premi Gaudí del públic; El viatge de la Marta, nominada a tres premis Gaudí; la cinta d’animació francesa Playmobil: la pel·lícula; La innocència, que li va valdre a Laia Marull el Premi Gaudí a la millor actriu de repartiment. Val a dir que tres de les cinc pel·lícules han estat dirigides per dones.

Tàrrega programa un cicle estival d’arts escèniques en pobles del municipi
comentaris